fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisani javni pozivi za Program podsticajnih mjera u oblasti turizma

Raspisani javni pozivi za Program podsticajnih mjera u oblasti turizma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja raspisalo je javne pozive u okviru Programa podsticajnih mjera u oblasti turizma za ovu godinu.

Program uključuje četiri mjere podrške radi obezbjeđivanja visokokvalitetnog turizma u skladu sa strateškim dokumentima.

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove, mogu se prijaviti do 18. maja.

“Cilj Programa kojim je opredijeljeno 400 hiljada EUR je obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti, kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prva mjera se odnosi na organizovanje manifestacija odnosno festivala, za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 140 hiljada EUR.

Druga mjera se odnosi na unapređenje kvaliteta usluga i ponude u kampovima, za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 50 hiljada EUR, a treća na unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu, za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 60 hiljada EUR.

“Četvrta mjera odnosi se na razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma, za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 150 hiljada EUR”, precizirali su iz Ministarstva.

Sve informacije u vezi sa načinom prijave, potencijalnim korisnicima, ali i uslovima pod kojima će mjere biti realizovane, mogu se pronaći na linku https://www.gov.me/clanak/javni-pozivi-za-programe-podsticajnih-mjera-u-oblasti-turizma-za-2022-godinu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije