fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan konkurs za podršku ženskom preduzetništvu

Raspisan konkurs za podršku ženskom preduzetništvu

Bar, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar raspisala je konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za ovu godinu, koji će biti otvoren do 12. aprila.

Na konkurs se mogu prijaviti sve preduzetnice i preduzeća u kojima su žene nosioci biznisa, odnosno osnivačice ili jedne od osnivača i izvršne direktorice, sa prebivalištem odnosno sjedištem na teritoriji tog grada.

Ukupna sredstava koja su ovogodišnjim budžetom Opštine namijenjena za tu svrhu iznose 100 hiljada EUR, odnosno duplo više nego za prošlu godinu.

Lokalna uprava je do sada, kako su podsjetili, kroz šest prethodno realizovanih javnih poziva, podržala preko 50 preduzetnica i dodijelila skoro 170 hiljada EUR za planove koji imaju za cilj započinjanje sopstvenog i unapređenje postojećeg biznisa i otvaranje novih radnih mjesta.

Shodno uslovima konkursa, najveći dozvoljeni iznos sredstava koji može biti dodijeljen po jednom biznis planu iznosi pet hiljada EUR. Preduzetnica ili preduzeće mogu konkurisati za ukupan iznos ili dio sredstava za realizaciju aktivnosti iz biznis plana i dužna je da to naznači.

Predviđena sredstva dodjeljuju se u svrhu subvencionisanja opravdanih troškova u iznosu koji ne može biti manji od 70 odsto opravdanih troškova navedenih u prijavi.

Svi podnosioci prijave dužni su da popune obrazac izjave o tome da li su u tekućoj, kao i tokom prethodne dvije fiskalne godine, bili korisnici državne pomoći male vrijednosti i ako jesu da naznače po kojem osnovu i u kojem iznosu.

Obrasci za podnošenje prijave i biznis plan mogu se preuzeti u elektronskoj formi sa sajta Opštine Bar ili u štampanoj u Građanskom birou.

Prijava na konkurs i prateća dokumentacija predaju se u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti u Građanskom birou Opštine Bar, ili se šalju poštom na adresu Bulevar Revolucije 1, Sekretarijat za lokalni ekonomski razvoj.

U cilju dodatnog informisanja zainteresovanih učesnica o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na konkurs, u zgradi Opštine će 17. i 31. marta biti održani Info dani.

Sve zainteresovane žene preduzetnice detaljnije informacije o uslovima konkursa mogu dobiti slanjem upita na mail [email protected].

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije