fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisali konkurs za logotip REGAGEN

Raspisali konkurs za logotip REGAGEN

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) pozvala je sve zaintereosvane da se do 30. novembra prijave na konkurs za izbor njenog idejno-grafičkog rješenja, odnosno logotipa.

Regulator je pozvao sve zainteresovane pojedince i kompanije iz Crne Gore da učestvuju na konkursu, uključujući grafičke dizajnere, dizajnere i vizuelne umjetnike, sa minimum završenim osnovnim studijama u oblasti umjetnosti i humanističkih nauka, koji su u posljednje tri godine obavljali poslove u toj oblasti.

„Zadatak konkursa je izrada vizuelnog identiteta REGAGEN-a, koji oslikava ono što je misija ove institucije u obavljanju poslova utvrđenih zakonima o energetici i komunalnim djelatnostima. Kroz postojanje samostalnog, specijalizovanog i kompetentnog tijela, nezavisnog od državnih organa i subjekata iz energetskog sektra, obezbjeđuje se nepristrasnost i transparentnost u obavljanju javnih ovlašćenja, pružanje javnih usluga na pouzdan i kvalitetan način, po prihvatljivim cijenama i pod istim uslovima za sve potrošače i učesnike na tržištu“, navodi se u konkursu.

Cilj konkursa je izbor originalnog rješenja vizuelnog identiteta REGAGEN-a, koja odražava posebnost i prepoznatljivost te institucije u pogledu njenih nadležnosti u oblasti energetike i regulisanih komunalnih djelatnosti.

Predloženi vizuelni identitet treba da omogući pozicioniranje REGAGEN kao nosioca javnih ovlašćenja ne samo u oblasti energetike već i regulisanih komunalnih djelatnosti.

Logotip će biti korišćen na svim štampanim i elektronskim materijalima, sredstvima informisanja kao i drugim oblicima komunikacije u kojima je neophodno ukazati na vizuelni identitet REGAGEN.

Pojedinci i kompanije treba da dostave konkursno rješenje sa dokumentacijom u zatvorenoj bijeloj koverti, koja treba da sadrži tri zatvorene bijele koverte manjeg formata.

Detaljnije informacije o tome šta pojedinačno treba da sadrži svaka od koverti mogu se naći na sajtu REGAGEN.

Konkursno rješenje se predaje pod šifrom koja je sastavljena od slovnih i brojčanih karaktera, koji ne ugrožavaju anonimnost učesnika.

Učesnici sami biraju šifru prije podnošenja dokumentacije predviđene uslovima konkursa. Šifra treba biti sastavljena od pet slovnih i pet brojčanih karaktera. Na poleđini svake koverte i cjelokupnoj dokumentaciji, treba da bude ispisana šifra pod kojom kandidat učestvuje na konkursu.

Jedan kandidat može učestvovati sa više predloga, koji moraju biti predati kao posebni konkursni elaborati pod različitim šiframa.

Ponude se mogu predati neposrednom predajom na arhivu REGAGEN ili preporučenom pošiljkom sa povratnicom.

Komisija, koju imenuje REGAGEN, razmotriće pristigla rješenja, a rezultat konkursa biće objavljen najkasnije 31. decembra.

Za najbolja konkursna rješenja dodijeliće se tri nagrade. Prva u iznosu od 3,5 hiljada EUR, druga u iznosu od hiljadu EUR i treća u iznosu od 500 EUR.

REGAGEN se obavezuje da plati porez na nagradu.

Kriterijumi za vrednovanje konkursnog rješenja su kriterijumi estetike, jasnoće i simbolike poruke i funkcionalnosti.

REGAGEN ima pravo, ukoliko se javi potreba, da od nagrađenog autora zahtijeva određena prilagođavanja konkursnog rješenja.

Komisija zadržava pravo da ne izabere nijedno ponuđeno rješenje i ne snosi troškove za učešće autora na konkursu.

Najčitanije