fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadulović u top 12 evropskih menadžera

Radulović u top 12 evropskih menadžera

Sarajevo, (MINA-BUSINESS) – Suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars, Žarko Radulović proglašen je za jednog od 12 najboljih evropskih menadžera u proteklih 25 godina.

Priznanje je dodijelila evropska agencija Najmenadžer, za izbor i promociju najuspješnijih biznismena i časopis Euromanager.

Iz Upravnog odbora agencije Najmenadžer, čiji je počasni predjednik nekadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, saopšteno je da su novu nagradu Top 12 evropskih menadžera ustanovili prateći razvoj i unapređenje biznisa u kompanijama koje su, kao i njihove čelnike prethodnih godina nagrađivali za poslovni rezultat.

„Tako smo među dosadašnjim laureatima, dakle najboljima, odabrali 12 najboljih”, dodaje se u saopštenju Montenegro Starsa.

Iz agencije su precizirali da je nagrada priznanje za 25 godina kontinuiranog uspješnog rada. Radulović je jedini dobitnik te nagrade iz Crne Gore.

“Žiri je odlučio da nagradi Radulovića zlatnom plaketom jer je vodeći svoju kompaniju, unaprijedio poslovni ambijent u svojoj Crnoj Gori, ali i državama jugoistočne i srednje Evrope“, saopšteno je na ceremoniji dodjele nagrada u Sarajevu, koja je u skladu sa epidemiloškom situacijom održana pred ograničenim brojem posjetilaca.

Radulović je, kako se navodi, nagrađen za kontinuirani doprinos razvoju turizma u Crnoj Gori i regionu, a u okviru ove inicijative on, hotel Splendid i njegov generalni menadžer od 2008. pa na ovamo dobili su čak pet priznanja evropskih menadžera u okviru ove inicijative.

Radulović je u svom video obraćanju zahvalio žiriju, navodeći da mu je ta nagrada posebno draga, te da i ovu, kao i sve prethodne doživljava kao uspjeh tima koji vodi.

Ipak, kako je naveo, tu je sa posebnim zadovoljstvom posvetio svim zaposlenima koji rade ili su nekad radili u kompaniji Montenegro stars.

“Biti u društvu 12 najboljih biznismena jugoistočne i srednje Evrope imponuje, a naročito u godini u kojoj je pandemija udarila u temelje turizma i umalo dezintegrisala koncept na kojem počiva. Uspjeli smo da odreagujemo na nove i sve samo nenormalne okolnosti, mijenjajući strategiju na sedmičnom nivou“, rekao je Radulović nakon proglašenja.

On je kazao da su zadržali povjerenje gostiju u nikad težim uslovima i što je važnije dobili bitku za radna mjesta.

„Još jednom želim da se zahvalim svim zaposlenima u kompaniji, koji su radili sa mnogo entuzijazma i pokazali koliko su privrženi kompaniji u ovako teškim vremenima. Hvala im što smo zahvaljujući njihovom znanju, iskustvu i požrtvovanju uspjeli da održimo nivo po kojem nas gosti poznaju”, naveo je Radulović.

Pored dobitnika Top 12 iz deset evropskih država na svečanosti u Sarajevu je uručeno i pet specijalnih nagrada pojedincima i kompanijama.

Najčitanije

Usvojen budžet Opštine Andrijevica

Andrijevica, (MINA-BUSINESS) - Odbor povjerenika Opštine Andrijevica usvojio je na sjednici odluku o budžetu...