fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadulović: Pomorstvo će dobiti bolji status

Radulović: Pomorstvo će dobiti bolji status

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će u narednom periodu biti posebno posvećeno razvoju sektora pomorstva, postizanju strateških ciljeva koji su definisani Strategijom razvoja pomorske privrede, te vraćanju ugleda Crnoj Gori kao tradicionalno pomorskoj zemlji, poručio je resorni ministar Filip Radulović.

“Uvjeravam vas da će u mojoj agendi prioriteta sektor pomorstva biti u samom vrhu, te da ću nastojati, zajedno sa vama, da radim na svemu što nam može pomoći u osnaživanju i unapređenju stanja u sektoru pomorstva u Crnoj Gori”, saopštio je Radulović na otvaranju Konferencije o pomorstvu, koja je danas počela u Kotoru.

On je ukazao na značaj Konferencije, kao i na činjenicu da su se njeni organizatori potrudili da već treći put Crna Gora bude domaćin tog događaja.

Konferencija će okupiti eminentne stručnjake iz različitih oblasti pomorstva, kako bi razmijenili znanje i iskustva, izazove sa kojima se suočavaju, kao i viziju koja može pokrenuti sve zajedno kako bi doprinijeli razvoju pomorstva koje će se zasnivati na principima održivosti.

Radulović je izrazio spremnost da se ovaj sektor snažnije razvija kroz realizaciju više konkretnih projekata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...