fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadulović: Počela sanacija klizišta Dobrakovo između dva granična prelaza

Radulović: Počela sanacija klizišta Dobrakovo između dva granična prelaza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sanacija klizišta Dobrakovo, između graničnih prelaza Crne Gore i Srbije, trebalo bi da bude završena do septembra naredne godine, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

On je prilikom obilaska lokacije na kojoj su počeli radovi, poručio da od izvođača očekuje da posao završi u roku i da Upravi za saobraćaj što prije dostavi dinamički plan izvođenja radova.

“Ovo klizište je aktivno već nekoliko godina i do sada je uvijek privremeno sanirano. Međutim, sada smo krenuli sa trajnom sanacijom, čime će se obezbijediti nesmetano odvijanje saobraćaja bez rizika da dođe do potpunog aktiviranja klizišta i prekida saobraćaja na ovom putnom pravcu, koji je veoma značajan za drumsku povezanost Crne Gore i Srbije”, objasnio je Radulović.

On je dodao da je ugovorena cijena radova oko 5,2 miliona EUR, a rok za završetak je 11. septembar naredne godine.

Radulović je poručio da je ovaj projekat još jedan dokaz da resorno Ministarstvo nastavlja sa ulaganjem u sjever, unapređujući putnu infrastrukturu i ukupan razvoj ovog dijela Crne Gore.

Direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović, koji je sa Radulovićem obišao aktivno gradilište u Dobrakovu, kazao je da očekuje da će sanacija ići planiranom dinamikom, te da će na ovaj način klizište između graničnih prelaza Crne Gore i Srbije konačno biti trajno i kvalitetno riješeno.

“Tokom prošle godine su primijećene veće deformacije na ovom potezu putnog pravca i procijenili smo da se hitno mora sanirati. Stoga smo raspisali tender i izabrali izvođače i nadzor. Nadamo se da će rok biti ispoštovan i da ubuduće nećemo imati problema u saobraćaju na ovoj dionici”, rekao je Vuksanović.

Putem tendera za sanaciju klizišta u Dobrakovu izabrana je danilovgradska kompanija Eurozox, a za nadzor građevinska kompanija Geotechnics Projects & Consulting (GPC) sa sjedištem u Podgorici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije