fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadulović: Nacionalni avio-previznik spreman da održi povezanost sa značajnim tržištima

Radulović: Nacionalni avio-previznik spreman da održi povezanost sa značajnim tržištima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uspostavljanje letova za Rim pokazuje značaj postojanja nacionalnog avio-prevoznika koji je spreman da održi povezanost Crne Gore sa tržištima značajnim za emitivni turizam, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

„Uspostavljanjem letova za Rim još jednom se pokazuje značaj postojanja nacionalnog avio-prevoznika koji u situaciji kada drugi avio prevoznici odustaju od letova pokazuje spremnost da održi povezanost Crne Gore sa značajnim tržištima, koja predstavljaju potencijal kako za ekonomsku saradnju, tako i za emitivni turizam“, rekao je Radulović na svečanosti povodom prvog leta Air Montenegra na liniji Podgorica – Rim.

Iz kompanije ToMontenegro su saopštili da je danas realizovan prvi let nacionalnog avio-prevoznika na liniji Podgorica-Rim, kao i da će od danas avioni
Air Montenegra ka glavnom gradu Italije letjeti dva puta sedmično, svakog petka i ponedeljka.

Izvršni direktor Air Montenegra, Mark Anžur, kazao je da će linija Podgorica-Rim biti cjelogodišnja, sa očekivanim povećanjem frekventnosti u narednim godinama.

„U toku ove godine, u periodu od januara do novembra, ka ovoj destinaiciji prevezeno je 39 hiljada putnika. Prema našem planu u toku ove zimske sezone očekuje se da će Air Montenegro ka Rimu prevesti oko četiri hiljade putnika, dok je očekivanje da će u toku ljetnje turističke sezone biti prevezeno oko deset hiljada putnika“, naveo je Anžur.

Aambasadorka Italije u Crnoj Gori, Andreina Marsella, smatra da će otvaranje direktne linije Podgorica-Rim dodatno približiti dvije države.

„Mi smo bliske države u svakom pogledu, kulturalnom, istorijskom i geografskom, ali to ne bi značilo mnogo bez postojanja direktne povezanosti. Pred nama je veliki izazov, jer ćemo povezivanjem u narednim godinama dodatno politički i ekonomski jačati saradnju“, rekla je Marsella.

Direktor Aerodroma Crne Gore, Vladan Drašković, saopštio je da je kompanija Air Montenegro još jednom jasno demonstrirala razliku između razmišljanja koje gaje komercijalne avio-kompanije u vlasništvu drugih entiteta i značaja za avio povezanost koji ima nacionalni avio-prevoznik.

On je dodao da Air Montenegro nije samo kompanija već i dio ukupne crnogorske infrastrukture.

„Tako su još jednom pokazali da nijesu motivisani isključivo kriterijumima profitabilnost, već da razumiju svoju ulogu u razvoju strateškog interesa države. U tom smislu želim im puno uspjeha i spremni smo da im pružimo svaku moguću pomoć u okviru mogućnosti Aerodroma Crne Gore“, kazao je Drašković.

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravsto i socijalnu politiku, Srđan Pavićević, smatra da pokretanje linije Podgorica-Rim predstavlja samo prvi korak ka unapređenju partnerstva dvije države.

„Kako je prepoznata neophodnost jačanja međusobnih odnosa dvije zemlje, inspirisana tradicionalno prijateljskim istorijskim i savremenim vezama koje među njima postoje, kao i izuzetno dobrim postojećim odnosima, danas svjedočimo konkretizaciji strateške odluke Vlade – uspostavljanju leta na liniji Podgorica-Rim“, saopštio je Pavićević.

On je rekao da, imajuću u vidu aspiraciju Crne Gore da postane punopravana članica EU, kao i podršku koju Italija pruža tom procesu, u želji za daljim razvijanjem i jačanjem svih vidova saradnje i jačanja međusobnih odnosa, pokretanje ove linije predstavlja samo prvi korak ka unapređenju partnerstva dvije zemlje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

UCG promijenio društvenu paradigmu Crne Gore

Podgorica, (MINA) - Univerzitet Crne Gore (UCG) promijenio je društvenu paradigmu Crne Gore i...