fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadnici MA: Spajić i Bojanić se ponašaju kao da ne postojimo

Radnici MA: Spajić i Bojanić se ponašaju kao da ne postojimo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici radnika Montenegro Airlinesa (MA) saopštili su da ministri finansija i kapitalnih investicija, Milojko Spajić i Mladen Bojanić, ne odgovaraju na njihove dopise i ponašaju se kao da zaposleni ne postoje.

“Uporno nas ignorišu i Spajić i Bojanić. Ponašaju se kao da ne postojimo, ali moraju biti svjesni da su i radnici MA građani ove države”, kazao je predstavnik radnika Miljan Perović za Dnevne novine.

Na dosadašnje upite, koje su slali mnogim institucijama, kao i premijeru, ministrima, te stranim ambasadama, odgovor je stigao samo od ombudsmana.

“Primio nas je i državni sekretar za saobraćaj Zoran Radunović, ali nikakv konkretan odgovor nijesmo dobili. Takođe, sastali smo se sa generalnim direktorom Direktorata za saobraćaj Zoranom Kostićem, mada je on posljednja adresa kojoj je trebalo da se obratimo. Svi ostali ćute, a radnici se nalaze na rubu egzistencije”, rekao je predstavnik zaposlenih Valeri Đekić.

Prema njegovim riječima, Borda direktora nema više od 60 dana, a ne oglašava se ni vršilac dužnosti direktora MA, Nikola Vukelić.

“Nepovratno je izgubljena većina ugovora MA sa međunarodnim institucijama, članstva u međunarodnim organizacijama, kao i niz takozvanih sistema koji su obavezni za poslovanje avio-kompanije”, tvrdi Đekić.

On je dodao da problem predstavlja i činjenica da se avioni ne održavaju u kapacitetu u kojem bi trebalo.

“Protok od obustavljanja letova do novog pokretanja napraviće trošak od više od milion EUR. Prema informacijama koje mi imamo, avioni još zvanično nijesu kupljeni. To su dva najstarija aviona iz flote, koji su 2008. i 2009. godište”, objasnio je Đekić.

Pored pet plata koje im se duguju, Đekić je naveo da su svim radnicima isključeni službeni telefoni, a u upravnoj zgradi i internet, dok je najavljeno i gašenje struje.

Kada je u pitanju nova avio-kompanija, Đekić tvrdi da redovni saobraćaj ne može biti uspostavljen prije januara naredne godine.

“Može biti povremenih letova, čartera, prevoza sportskih ekipa i slično, ali redovnog saobraćaja ne može do januara naredne godine”, rekao je Đekić i dodao da će nastaviti da se obraćaju nadležnim institucijama uprkos činjenici da im niko još ne odgovara.

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...