fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadiće na punoj integrisanosti saobraćajne mreže

Radiće na punoj integrisanosti saobraćajne mreže

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo saobraćaja i Transportna zajednica će, kako su rekli njihovi predstavnici, sinhronizovano raditi na dostizanju pune integrisanosti saobraćajne u mrežu Evropske unije, na temelju najviših standarda iz oblasti saobraćaja.

Ministarka saobraćaja, Maja Vukićević, danas je održala sastanak sa direktorom Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Matejem Zakonjšekom, i tom su prilikom nastavljeni razgovori o već pokrenutim, zajedničkim aktivnostima Ministarstva saobraćaja i Transportne zajednice.

“U fokusu zajedničkog rada na realizaciji transportnih projekata od strateškog značaja za region Zapadnog Balkana, naročito u dijelu smanjenja čekanja na graničnim prelazima u cilju što bržeg cirkulisanja ljudi i robe, te rad na povećanju stepena bezbijednosti u saobraćaju, reformi željezničkih sistema, kao i usklađivanju transportnih politika sa politikom Evropske unije, Crna Gora ostvaruje dobru saranju sa Transportnom zajednicom”, saopštila je Vukićević.

Zakonjšek je iskoristio posjetu Vukićević da blagovremeno uputi poziv za prvi naredni sastanak Ministarskog savjeta Transportne zajednice koji će se održati 17.decembra u Beogradu.

Zajednički je zaključak da jačanjem kapciteta kroz kontinuirano nadograđivanje razmjenom iskustava i praksi koje su se najbolje pokazale, te primjenjivanjem određenih tehničkih vidova podrške možemo doprinijeti snaženju jednog od najbitnijih sektora države i regiona.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije