fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPzP pozvao Todorovića da se odrekne otpremnina i bonusa

PzP pozvao Todorovića da se odrekne otpremnina i bonusa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene (PzP), Boban Stanišić, pozvao je izvršnog direktora nacionalne avio-kompanije ToMontenegro, Predraga Todorovića, da se odrekne otpremnine i bonusa, jer je njegova zarada više nego dovoljna za lagodan život četvoročlane porodice u Crnoj Gori.

„Smatram da je moralna obaveza Todorovića da se odrekne svih bonusa i da sam pokrene inicijativu da mu se revidira ugovor o radu. U suprotnom će njegova izjava da je ostavio top projekat revolucije na tržištu distribucije avijacije i vratio se kako bi znanja i vještine dao Crnoj Gori, biti dokaz licemjerja“, naveo je Stanišić u saopštenju.

On smatra da su detalji iz ugovora Todorovića u najmanju ruku bahati i nemoralni.

„Pored plate od 4,4 hiljade EUR, troškovi od hiljadu EUR mjesečno za stanarinu, bonus od 30 hiljada kad poleti prvi avion, godišnji bonusi koji dostižu čak 50 hiljada EUR i otpremnina od 100 hiljada EUR predstavljaju šamar svim građanima, a pogotovo onima koji su ispod linije apsolutnog siromaštva i kojih u Crnoj Gori ima preko 100 hiljada“, rekao je Stanišić.

On je dodao da su bonusi kreirani tako da se ostavlja prostor da avio-kompanija ostvari minus i od nekoliko miliona EUR, a da Todorović dobije bonus od nekoliko desetina hiljada EUR.

„Ugovorom je ostavljena mogućnost da Todorović u slučaju otpremnine prihoduje preko 250 hiljada EUR za samo godinu i takav dokument je sramota Vlade. Ministar finansija Milojko Sapjić zaboravio je da predstavi javnosti bahate detalje ugovora Todorovića, ali to je manir ministra koji voli da radi tajno“, rekao je Stanišić.

Najčitanije

Danas i sjutra međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti, na kojoj će govoriti vodeći stručnjaci...