fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrva banka uvrštena u segment za promatranje

Prva banka uvrštena u segment za promatranje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor za kotaciju Montenegroberze donio je danas odluku o privremenom raspoređivanju akcija Prve banke u segment za promatranje.

“Akcije Prve banke privremeno se raspoređuju u berzin segment za promatranje do prestanka okolnosti zbog kojih je emitent raspoređen u taj segment, a najduže šest mjeseci od dana donošenja odluke”, navodi se u odluci koja je objavljena na sajtu Montenegroberze.

Odbor za kotaciju može privremeno rasporediti finansijski instrument u segment za promatranje, kako bi investicionoj javnosti skrenuo pažnju na potrebu pojačanog praćenja okolnosti vezanih za trgovinu tim instrumentom.

Subjekt promatranja može biti finansijski instrument, odnosno emitent koji se trenutno nalazi u određenim posebnim okolnostima koje zahtijevaju obavještenje investitora.

“S obzirom na to da je u sredstvima javnog informisanja u srijedu objavljena informacija da je Centralnoj banci (CBCG) 27. oktobra predat zahtjev za kupovinu kontrolnog paketa akcija Prve banke, odnosno sticanja kvalifikovanog učešća, koje okolnosti su posebne i zahtijevaju obavještenje investitora i skretanje pažnje javnosti, stekli su se uslovi za raspoređivanje emitenta u berzin segment za promatranje”, navodi se u odluci.

Ako nakon proteka perioda promatranja Odbor za kotaciju utvrdi da nije došlo do prestanka okolnosti zbog kojih je emitent raspoređen u segment za promatranje, taj Odbor će donijeti odluku o daljem postupanju sa tim finansijskim instrumentom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...