fbpx
NaslovnicaBiznis grafikeProsječna zarada u novembru 807 EUR

Prosječna zarada u novembru 807 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u novembru je, prema podacima Monstata, iznosila 807 EUR i bila je 0,5 odsto veća u odnosu na oktobar.

Prosječna neto zarada u novembru je u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasla 11,9 odsto.

Prosječna bruto zarada u novembru iznosila je nešto preko hiljadu EUR.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u novembru u odnosu na oktobar zabilježile pad od 0,3 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 0,8 odsto”, navodi se u saopštenju.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u novembru su u odnosu na prethodni mjesec zabilježile rast u sektorima prerađivačka industrija 1,3 odsto, usluge smještaja i ishrane 1,2 odsto, umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti i ostale uslužne djelatnosti po jedan odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 0,9 odsto, vađenje ruda i kamena 0,8 odsto.

Rast je zabilježen i kod građevinarstva 0,7 odsto, zdravstvene i socijalne zaštite 0,6 odsto, poljoprivrede, šumarstva i ribarstva i saobraćaja i skladištenja po 0,5 odsto, informisanja i komunikacija i stručne, naučne i tehničke djelatnosti po 0,4 odsto i trgovine na veliko i malo; popravka motornih vozila i motocikala 0,3 odsto.

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa u novembru u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sektorima poslovanje nekretninama 2,9 odsto, snabdjevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama, 0,3 odsto, finansijske i djelatnost osiguranja 0,2 odsto, snabdjevanje električnom energijom i gasom, državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje i obrazovanje po 0,1 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Lajcak - Milatovic

Crna Gora da iskoristi pozitivan momenat i postane prva naredna članica EU

Podgorica, (MINA) – Crna Gora treba da iskoristi pozitivan momenat u Evropskoj uniji (EU)...