fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječna cijena kvadrata stana u novogradnji 1,4 hiljade EUR

Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji 1,4 hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,4 hiljade EUR, pokazali su podaci Monstata.

Statističari su kazali da je cijena kvadrata stana novogradnji u Podgorici iznosila skoro 1,48 hiljada EUR, a u primorskom regionu 1,39 hiljada EUR.

“Cijena kvadrata u novogradnji u središnjem regionu iznosila je 673 EUR, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1,27 hiljada EUR”, kazali su iz Monstata.

Iz Monstata su objasnili da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, navodi se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,41 hiljada EUR, dok je 589 EUR iznosila u kategoriji solidarna stambena izgradnja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

Za 24 sata 19 saobraćajnih nezgoda


Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 19 saobraćajnih...