fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan račun u januaru 44,84 EUR

Prosječan račun u januaru 44,84 EUR

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Prosječan januarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 44,84 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

„Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju u vrijednosti od 22,61 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 56,62 EUR“, navodi se u saopštenju.

Čak 55,2 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 EUR, od 30 do 50 EUR 13,7 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR 20,6 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 10,5 odsto kupaca.

 

“Broj redovnih platiša, koji su ostvarili pravo na popust, je 247,85 hiljada, odnosno 63,2 odsto domaćinstava u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su rekli da su domaćinstva su u januaru potrošila 159,44 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 5,68 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u decembru. U odnosu na januar prošle godine potrošnja je veća 11,24 odsto.

Iz kompanije su podsjetili da će izvlačenje dobitnika u nagradnoj igri Nagradu osvoji, jer nula se broji biti organizovano u četvrtak u 11 sati, u aneksu upravne zgrade EPCG u Nikšiću.

U bazi za izvlačenje vrijednih nagrada naći će se svi potrošači iz kategorije domaćinstva koji 31. januara nijesu imali dug na računima za utrošenu električnu energiju, kao i oni koji uz taj ispunjavanju i uslov da su korisnici servisa elektronski račun.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije