fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProjekti vrijedni 25 miliona EUR obezbijediće kvalitetniji život

Projekti vrijedni 25 miliona EUR obezbijediće kvalitetniji život

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kapitalni projekti u Rožajama, vrijedni oko 25 miliona EUR, obezbijediće kvalitetniji život građanima, ali i uslove za snažnije pokretanje biznisa u toj opštini, saopštio je predsjednik Vlade, Duško Marković.

Iz Kabineta predsjednika Vlade saopšteno je da je Marković, na sastanku sa predstavnicima opštine Rožaje, kazao da je zadovoljan dinamikom realizacije započetih projekata – vodovoda, gradske tržnice, puta Rožaje – Štedim, vrtića, uređenja rječnog korita Ibra i izgradnje gradskih ulica.

Na sastanku je zajednički konstatovan značaj izgradnje ski centra Hajla – Štedim i ocijenjeno da će ono biti generator privrednog razvoja Rožaja.

„Želimo da zahvalimo na posvećenosti Vlade sjeveru. Vlada daje doprinos i jak akcenat razvoju sjevera“, rekao je predsjednik Skupštine opštine Rožaje, Almir Avdić.

Na sastanku je razgovarano i o načinima za dalje jačanje stabilnosti lokalnih javnih finansija, racionalizaciji javne uprave i povećanju njene efikasnosti, kao i o drugim preduslovima važnim za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

Marković je predstavnicima lokalne samouprave čestitao predstojeći Dan opštine, koji se obilježava sjutra.

Najčitanije