fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProjekat Brskovo će imati značajne ekonomske efekte na lokalnu zajednicu

Projekat Brskovo će imati značajne ekonomske efekte na lokalnu zajednicu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Implementacija projekta Brskovo, koje će prema naznakama zaposliti do 700 radnika, imaće značajne ekonomske efekte na lokalnu zajednicu, ali i na cjelokupnu Crnu Goru, ocijenio je premijer Dritan Abazović.

On je na sastanku sa građanskom aktivistkinjom Gordanom Đukanović, povodom realizacije projekta rudnika Brskovo, sa aspekta razvojne i politike ravnomjernog regionalnog razvoja, istakao neophodnost dalje diverzifikacije ekonomije, te stavljanja u funkciju svih razvojnih resursa kojima Crna Gora raspolaže.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, zahvalio Đukanović na brizi za životnu okolinu u Mojkovcu i informisao da je kao predsjednik Vlade održao nekoliko konsultativnih sastanaka sa predstavniima lokalne zajednice a na kojima je istaknuta neophodnost realizacije pomenutog projekta na benefit lokalne zajednice i građana Mojkovca.

Tokom održanih sastanaka navedeno je da je realizacija projekta rudnika Brskovo egzistencijalno pitanje za Mojkovac i građane koji se svakodnevno iseljavaju radi nedostatka poslova.

Đukanović se zahvalila na mogućnosti da u direktnoj komunikaciji sa Abazovićem izloži sve one argumente kojima se protivi realizaciji tog projekta.

Ona je navela da predmetnog projekta nema u Nacrtu prostornog plana te kao takav se ne može realizovati. Takođe, kako navodi, realizacija projekta izazvaće značajne negativne posljedice na životnu sredinu te da je u tom smislu neophodno uraditi dodatne analize koje će pokazati na koji način investitor hoće da realizuje ovaj projekat.

Abazović je kazao da će u potpunosti uvažiti sve ono što budu želje građana Mojkovca i lokalnog rukovodstva kao njihovih predstavnika te da će dodatne napore uložiti da uslovi za državu budu što bolji.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...