fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProizvodnja energije ogrijevnog drveta 740 hiljada kubika

Proizvodnja energije ogrijevnog drveta 740 hiljada kubika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Proizvodnja primarne energije ogrijevnog drveta, drvnog ostatka i sječke u Crnoj Gori u prošloj godini je iznosila 740,01 hiljadu metara kubnih, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Proizvodnja peleta je, kako je saopšteno, iznosila 85,89 hiljada tona.

“Finalna potrošnja ogrijevnog drveta u sektoru domaćinstava iznosila je 515,34 hiljade metara kubnih, u sektoru industrije 52,31 hiljada kubika i ostalim sektorima 34,26 hiljada kubika”, navodi se u saopštenju.

Izvještaj Monstata koji se odnosi na bilans drvnih goriva sadrži godišnje podatke o proizvodnji, uvozu, izvozu, transformaciji, utrošku i raspodjeli drvnih goriva u Crnoj Gori u prošloj godini.

Izvještajne jedinice za bilans drvnih goriva su privredna društva koja se bave proizvodnjom i prodajom drvnih goriva. Bilans drvnih goriva obuhvata i podatke iz statističkih istraživanja iz oblasti statistiku energetike, spoljne trgovine, industrije, saobraćaja i poljoprivrede.

Proizvodnja domaće primarne energije je oblik energije koji nije bio podvrgnut procesu konverzije ili transformacije (ugalj, nafta, prirodni gas, biomasa, ogrijevno drvo, hidro energija, geotermalna, energija vjetra i solarna energija).

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...