fbpx
9.8 C
Podgorica
February 1, 2023.
NaslovnicaBusiness Top StoryProizvodi na tržištu od januara

Proizvodi na tržištu od januara

Bijelo Polje, (MINA-BUSINESS) – Testna proizvodnja u fabrici mineralne vode Bjelasica Rada počeće u narednih deset dana, dok se plasman proizvoda očekuje tokom januara.

Jedan od osnivača firme Water group, koja je u martu ove godine kupila bjelopoljsko preduzeće, Miro Perović, kazao je Dnevnim novinama da su u toku montaža i priključenje opreme, dok marketinška agencija koju su angažovali radi na procjeni početka prodaje proizvoda.

“Planirali smo da plasman proizvoda počnemo krajem decembra, uoči praznika, ali smo procijenili da je bolje da to bude u januaru kada ćemo, pored planiranih 20 radnika, zaposliti još ljudi”, rekao je Perović.

Suvlasnik Water groupa, Boris Rašković, saopštio je da je još rano govoriti o cijeni vode, ali da vjeruje da će biti pristupačna.

On je dodao da im je u fokusu crnogorsko tržište, kao i da razmišljaju o širenju na region.

“Cilj nam je da vratimo povjerenje kupaca i da oni sa uvozne pređu na domaću vodu. Fokusirani smo na crnogorsko tržište, a što se širenja tiče, u planu su jug Srbije i Kosovo”, precizirao je Rašković.

Kapaciteti nove fabrike su 15 hiljada litara na sat, što je puni kapacitet na dvije linije.

Stečaj u preduzeću Bjelasica Rada uveden je u maju prošle godine na zahtjev radnika, koji više od godinu nijesu primili zarade.

Kolašinska firma Water group, koja u svom vlasništvu ima i fabriku vode Suza, kupila je Bjelasica Radu za više od milion EUR.

Ponuda Water groupa jedina je pristigla na četvrti oglas za prodaju, na kojem je imovina fabrike procijenjena na 2,55 miliona EUR.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije