fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdužen rok za podnošenje finansijskih iskaza i prijava poreza na dobit

Produžen rok za podnošenje finansijskih iskaza i prijava poreza na dobit

Podogrica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) produžila je do 15. aprila rok za podnošenje finansijskih iskaza i prijava poreza na dobit za prošlu godinu.

Rok za njihovo podnošenje prvobitno je isticao 31. marta.

„Rokovi će biti produženi za 15 dana, pa će se blagovremeno podnijetim smatrati dokumenti dostavljeni do 15. aprila“, kazali su iz PU.

Takva odluka je, kako su objasnili, donijeta bez obzira na činjenicu da PU ima elektronski servis za dostavu finansijskih iskaza i prijava poreza na dobit, a na osnovu inicijative Instituta certifikovanih računovođa.

„Institut je PU upoznao da će, shodno naredbi Ministarstva zdravlja, značajan broj osoba zaposlenih u djelatnosti računovodstva i knjigovodstva koristiti pravo na odsustvo kao roditelj odnosno staratelj, usvojilac ili samohrani roditelj djeteta koje nije starije od 11 godina, zbog čega će proces pripreme dokumenata u narednim danima biti usporen“, dodaje se u saopštenju.

Iz PU su podsjetili da se podnošenje finansijskih iskaza i prijava poreza na dobit, u skladu sa zakonskim odredbama, obavlja isključivo elektronskim putem.

Sva stručna i tehnička podrška prilikom upotrebe elektronskh servisa dostupna je u Odsjeku za elektronske prijave putem mejla [email protected] ili telefona 020448223 i 067618603.

„Takođe su i poslovne banke rad sa strankama prilagodile preporukama Instituta za javno zdravlje (IJZ), pa su obezbijeđeni preduslovi za nesmetano obavljanje transakcija, odnosno izmirenje obaveze po osnovu poreza na dobit u zakonskom roku“, zaključili su iz PU.

Najčitanije

buducnost, partizan, aba liga

Budućnost Voli bez finala

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija nijesu uspjeli da se plasiraju u finale plej-ofa...