fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdužen rok za kandidovanje proizvoda za prodaju u Paviljonu Crne Gore u...

Produžen rok za kandidovanje proizvoda za prodaju u Paviljonu Crne Gore u Dubaiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja produžilo je do nedjelje javni poziv za kandidovanje proizvoda za prodaju u Paviljonu Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

Rok za prijavu je produžen za sedam dana.

Iz Ministarstva su ranije rekli da je Crna Gora prepoznata po prirodnim ljepotama, kulturnoj baštini i gastronomiji.

“Cilj je da na inovativan način prikažemo našu zemlju kao kreativnu, otvorenu, zemlju ideja spremnu za saradnju, stoga je ovaj poziv upućen svim preduzetnicima, stvaraocima, start up-ovima, organizacijama i drugim privrednim subjektima koji kroz kreativni izraz iz oblasti dizajna suvenira, tekstila, umjetničkih radova malog formata, prehrambrenih i kozmetičkih proizvoda valorizuju potencijale, ljepote i specifičnosti Crne Gore”, navodi se u pozivu.

Osobe koje su neposredno angažovane u organizovanju javnog poziva, kao i/ili osobe koje su u najužem srodstvu sa Organizacionim odborom za učešće Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, nemaju pravo učešća na javnom pozivu.

Zainteresovani kandidati su, kako se precizira, dužni da u okviru prijave dostave prezentaciju proizvoda koja obavezno sadrži nekoliko fotografija proizvoda, njegov opis, deklaraciju, mogućnosti proizvodnje, kao i cijene proizvoda za različite količine.

“Svi proizvodi moraju biti usklađeni sa regulativama koje su definisane u Expo vodiču za komercijalne aktivnosti. Radi blagovremenog transporta u Ujedinjene Arapske Emirate, sve količine odabranih proizvoda neophodno je obezbijediti najkasnije do 26. jula”, rekli su iz Ministarstva.

Dokumentaciju je potrebno dostaviti elektronskim putem na mejl [email protected]

Kriterijumi za selekciju proizvoda su povezanost sa glavnom temom Svjetske izložbe, podtemama i temom izložbe paviljona Crne Gore Blagosloveni prirodom, kulturološki značaj, originalnost i reprezentativnost, ekološki principi, kao i etički način proizvodnje i nabavke.

Konačnu listu proizvoda koji će se prodavati u komercijalnom dijelu paviljona Crne Gore određuju Organizator Expo-a i nadležni organi Dubaija.

Sa kandidatima čiji proizvodi budu selektovani za prodaju u Paviljonu Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, Ministarstvo ekonomskog razvoja će zaključiti poseban ugovor o daljoj saradnji tokom trajanja izložbe.

Iz Ministarstva su objasnili da će se svi sporovi koji bi mogli nastati iz ovog konkursa rješavati putem sporazuma, mimo suda. U slučaju da ne bude moguće riješiti spor mirnim putem, sporovi će se rješavati u redovnom sudskom postupku, kod nadležnog suda u Podgorici.

Iz Ministarstva su naveli da Svjetska izložba ili Expo predstavlja najznačajniju međunarodnu izložbu koja se od 1851. godine svake pete godine organizuje u izabranoj zemlji, odnosno gradu domaćinu.

“Zemlje učesnice, na inovativan i kreativan način, predstavljaju ideje, iskustva i najbolje prakse na temu predmetnog Expo-a. Naredna Svjetska izložba će se održati u Dubaiju od 1. oktobra do 31. marta naredne godine pod krovnom temom Povezivanje umova, stvaranje budućnosti koja obuhvata tri podteme: Mogućnost, Mobilnost i Održivost”, objasnili su iz Ministarstva.

Tokom šest mjeseci trajanja izložbe organizatori očekuju 25 miliona posjeta.

Paviljon Crne Gore nalazi se na uglu dvije promenade u tematskom distriktu Održivost i biće otvoren za posjetioce 12 sati svakoga dana.

“Paviljon Crne Gore ima galerijski prostor veličine 200 metara kvadratnih u kojem će biti postavljena izložba pod nazivom Blagosloveni prirodom”, kazali su iz Ministarstva.

Izložba sadrži elemente arhitekture i dizajna koji izražavaju i valorizuju vrijednosti i specifičnosti podneblja Crne Gore. U okviru izložbenog prostora nalaziće se komercijalni prostor u kojem će posjetioci moći da kupe reprezentativne proizvode iz Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...