fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZaposleni u trgovini da potpišu peticiju

Zaposleni u trgovini da potpišu peticiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sindikat radnika trgovine Crne Gore pozvao je sve zaposlene u tom sektoru da potpišu elektronsku peticiju koja se nalazi na portalu Glas građana i na taj način pomognu u odbrani prava na neradnu nedjelju.

Peticija se može potpisati na linku https://epeticije.gov.me/na.

“Svi vi koji znate šta vam znači slobodna nedjelja, dan proveden sa porodicom, dan posvećen pravim vrijednostima, a samim tim i razvoju zdravog društva, pridružite nam se“, navodi se u javnom apelu Sindikata radnika trgovine, koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata (USSCG).

Oni su pozvali zaposlene u sektoru trgovine da se odvaže i izbore za sebe i svoje porodice.

„Budimo ujedinjeni i pokažimo nadležnim institucijama da su neopravdane inicijative poslodavačkih udruženje za ukidanje člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je propisano da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika“, dodaje se u apelu.

Iz Sindikata su pozvali na očuvanje prava za koje su se mukotrpno borili prethodnih deset godina.

„Neprihvatljivo je da zaposleni u trgovini svakodnevno osjećaju strah da će im biti ukinuto i ono malo što imaju. Zato, potpišimo peticiju, sačuvajmo pravo na dostojanstven rad i život“, zaključuje se u apelu.

Najčitanije