fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZadužuju se kod Erste banke za šest miliona

Zadužuju se kod Erste banke za šest miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora će se kod Erste banke zadužiti za šest miliona EUR, saopštio je ministar finansija, Aleksandar Damjanović.

“Nakon stvaranja uslova za zaduženje od deset miliona EUR kod jedne banke, kod druge banke se stvaraju uslovi za zaduženje od šest miliona EUR. U pitanju je Erste banka koja je dala svoju ponudu”, kazao je Damjanović na sjednici Vlade na kojoj je usvojena Informacija o dugoročnom zaduživanju, u cilju obezbjeđivanja dijela nedostajućih sredstava za finansiranje budžeta za ovu godinu i stvaranja fiskalne rezerve.

Damjanović je naveo da će ovih ponuda biti i u narednom periodu.

“Nakon pregovora, svaka od njih će doći ovdje na dnevni red sjednice Vlade i na najtransparentniji mogući način ćemo ući u ovaj proces partnerskog odnosa i bilateralnih aranžmana sa prevashodno bankama koje su u Crnoj Gori”, rekao je Damjanović.

Iz Vlade su prošle sedmice saopštili da će se Crna Gora kod Universal Capital banke zadužiti za deset miliona EUR u cilju obezbjeđenja dijela nedostajućih sredstava za ovu godinu i stvaranja fiskalne rezerve.

Taj dugoročni kredit je po kamatnoj stopi od 5,5 odsto na godišnjem nivou, grejs periodom od 12 mjeseci i rokom otplate od pet godina.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije