fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUčvrstili saradnju u oblasti inspeksijskog nadzora

Učvrstili saradnju u oblasti inspeksijskog nadzora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove i Državni inspektorat Hrvatske su, prema riječima njihovih predstavnika, učvrstile saradnju u cilju ostvarivanja, produbiljivanja i jačanja bilateralnih odnosa u oblasti inspekcijskog nadzora.

Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore, na čelu sa direktoricom Anom Vujošević, boravili su u utorak i srijedu u radnoj posjeti Državnom inspektoratu Hrvatske.

Tokom dvodnevnog boravka u glavnom gradu Hrvatske održano je više radnih sastanaka koji su imali za cilj razmjenu znanja, iskustava i primjera dobre prakse sa posebnim akcentom na teme radnih odnosa i zapošljavanja, zaštitu zdravlja ljudi i životne sredinu kao i zaštitu državnih resursa u šumarstvu i lovstvu.

Delegaciju Uprave za inspekcijske poslove pozdravio je glavni državni inspektor, Andrija Mikulić, koji je predstavio organizaciju i način rada Državnog inspektorata i istakao da se od samog osnivanja inspektorata ulažu značajni napori kako bi pozicionirali Inspektorat kao predvodnika zaštite opštih interesa Hrvatske.

On je dodao da su ovakvi radni sastanci višestruko korisni za sve učesnike.

Vujošević se zahvalila na gostoprimstvu i nesebičnoj razmjeni iskustava, što će sigurno imati pozitivne efekte na budući rad i saradnju ova dva organa.

Predstavnici inspekcija Uprave za inspekcije poslove osvrnuli su se na pojedine aspekte rada iz okvira njihove nadležnosti gdje su u poređenju sa radom nadležnih inspekcija Državnog inspektorata pokušali doći do rješenja za ključne probleme sa kojima se susreću u svom radu, a koje su ovim inspekcijskim organima zajedničke.

“Na ovaj način učvršćena je još jedna uspješna saradnja dvije srodne institucije komšijskih država, na čemu ovdašnje rukovodstvo Uprave za inspekcijske poslove insistira a čiji je cilj ostvarivanje, produbljivanje i jačanje bilateralnih odnosa u oblasti inspekcijskog nadzora”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...