fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisaće sporazum o namjeri uvođenja elektronskih faktura

Potpisaće sporazum o namjeri uvođenja elektronskih faktura

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar finansija Aleksandar Damjanović u srijedu će u Beogradu sa ministrom finansija Srbije, Sinišom Malim, potpisati sporazum o namjeri uvođenja elektronskih faktura.

U platformi o posjeti Damjanovića Beogradu, navodi se da će to ujedno biti prilika za dalje unapređenje saradnje sa Srbijom u oblasti finansija i ekonomije, kao i za uspostavljanje direktnog platnog prometa između dvije zemlje.

“To će rezultirati konačnim pokretanjem procesa eliminisanja dugogodišnjih biznis barijera u poslovanju i smanjenje troškova građanima i privredi”, navodi se u platformi.

Kako su podsjetili, prilikom prethodne posjete Damjanovića Ministarstvu finansija Srbije, tokom januara ove godine, diskutovalo se o unapređenju saradnje dvije države u različitim oblastima, a prezentovane su i informacije o rezultatima sprovođenja projekata digitalizacije u oblasti fiskalnih sistema.

“Predstavnici Ministarstva finansija Srbije su izrazili spremnost da, između ostalog, izađu u susret crnogorskom Ministarstvu finansija u cilju implementacije sistema elektronskih faktura u crnogorski fiskalni sistem”, navodi se u dokumentu.

Takođe, tokom posjete, ministri će razgovarati o statusu Instituta “Simo Milošević”, kao i o potraživanjima Agencije za osiguranje depozita Srbije iz prethodnog perioda prema crnogorskoj kompaniji, usljed blokade računa od Agencije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...