fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNajavljeno intenziviranje saradnje između Podgorice i Bakua

Najavljeno intenziviranje saradnje između Podgorice i Bakua

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Azerbejdžan, kao i njihovi glavni gradovi, imaju prostora za intenziviranjem komunikacije i uapređenjem odnosa, sa posebnim akcentom na ekonomiju, kulturu i turizam, ocijenio je gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković.

On se sastao sa novoimenovanim šefom Diplomatskog predstavništva Azerbejdžana u Podgorici, Azadom Naghiyevim, pri čemu je na sastanku ocijenjeno da su odnosi Crne Gore i Azerbejdžana izuzetno dobri i prijateljski, te da ih karakterišu visok stepen razumijevanja i kontinuirano unapređenje saradnje.

„Složićemo se da postoji dobar temelj za intenziviranje komunikacije i unapređenje odnosa između dvije države i naša dva glavna grada, s posebnim akcentom na oblast ekonomije, kulture i turizma. U tom smislu, iskustva, znanje i ideje naših azerbejdžanskih prijatelja biće nam dragocjene“, kazao je Vuković.

On je, imajući u vidu investicione potencijale Azerbejdžana, istakao da je u prethodnom periodu sproveden čitav niz aktivnosti na unapređenju poslovnog ambijenta i uslova za razvoj biznisa u Podgorici.

Naghiyev je kazao da je njegova želja i obaveza, da, uz pomoć Vukovića, osnaži prijateljstvo između dva naroda i saradnju između dvije zemlje.

“Iako različiti po veličini, Baku i Podgoricu povezuje, prije svega, intenzivan razvoj i kontinuirani rad na kreiranju što boljih uslova za život u njima. Baku karakterišu duga tradicija i bogato iskustvo koje bismo rado podijelili sa vama“, rekao je Naghiyev.

On je predložio potpisivanje memoranduma o saradnji dva grada, koji bi poslužio kao dobar osnov za intenziviranje saradnje i preduzimanje daljih konkretnih koraka.

Iz PG Biroa je saopšteno da su razvoj biznisa, kulturna i turistička razmjena prepoznate kao oblasti koje treba afirmisati i gdje postoji značajan potencijal za uspostavljanje bližih i snažnijih veza, i biće u fokusu buduće saradnje.

Na sastanku je ocijenjeno da, u daljoj komunikaciji dvije strane, treba dodatno definisati prioritetna polja saradnje, buduće aktivnosti i dinamiku njihove realizacije.

“Kao snažan impuls i konkretan korak u tom pravcu, predočena je i mogućnost organizovanja susreta između gradonačelnika Podgorice i Bakua”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...