fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKomisija poništila odluku o smjeni Folića

Komisija poništila odluku o smjeni Folića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Komisija za žalbe poništila je odluku o smjeni Gorana Folića sa mjesta direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) i postupak o zahtjevu za njegovim razrješenjem vratila na početak Upravnom odboru te institucije.

Upravni odbor Zavoda smjenio je Folića 12. oktobra prošle godine, jer im nije dostavljao informacije o svom radu koje su tražili još u avgustu, iako su zahtjeve za nihovim dostavljanjem ponavljali na četiri sjednice, prenose Vijesti.

Komisija je utvrdila da je Folić smijenjen na sjednici na kojoj nije prisustvovao, kao i da od njega nije traženo niti mu je omogućeno da se izjasni o činjenicama postupka.

Kako je objašnjeno, Folić je u ovom postupku bio stranka koja ima pravo da učestvuje u upravnom postupku radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su od značaja za donošenje upravnog akta.

“Kako se radi o povredi pravila postupka na koju drugostepeni organ pazi po službenoj dužnosti, Komisija se nije upuštala u utvrđivanje činjeničnog stanja i eventualne povrede materijalnog prava, jer je našla da će nedostatke prvostepenog postupka brže i ekonomičnije otkloniti prvostepeni javnoupravni organ”, navela je Komisija u obrazloženju odluke.

To znači da nijesu ulazili u suštinu da li je Folić kršio svoje obaveze, već su odluku o smjeni poništili, jer mu nije dato pravo da se izjasni na te optužbe.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...