fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBivši radnici Košute najavili da će blokirati put na 12 sati

Bivši radnici Košute najavili da će blokirati put na 12 sati

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici cetinjske Košute blokirali su i danas saobraćaj prema Podgorici i najavili da će put blokirati na 12 sati, ako im se ne obrate predstavnici Vlade.

Blokada je počela u 11 sati i 30 minuta i trajaće, kako je najavljeno, do 16 sati, prenosi portal RTCG.

Predstavnica radnika, Dijana Vujović, najavila je da će, ukoliko ne dođe do razgovora sa predstavnicima Vlade, kojoj su u petak ponovo predali zahtjeve, u ponedjeljak saobraćaj blokirati od osam do 20 sati.

“Poniženi smo ovakvim odnosom Vlade i premijera i smatramo da bi trebalo da budemo tretirani isto kao i radnici metalskog sektora i svi oni koji su se obratili izvršnoj vlasti. Nakon sedam sedmica protesta niko nije našao vremena da nas primi, pa ćemo biti prinuđeni da protest radikalizujemo, ali i da se okupimo ispred Vlade”, rekla je Vujović.

On je dodala da će bivši radnici tamo odlučiti šta će dalje.

Bivši zaposleni u Industriji modne obuće Košuta, koja je u stečaju, već mjesec i po svakog ponedjeljka blokiraju putni pravac od Cetinja prema Podgorici, a nedavno su i ministru ekonomskog razvoja, Niku Gjeloshaju, predali svoje zahtjeve.

Oni traže isplatu devet neisplaćenih plata za 693 radnika u iznosu od 2,81 milion EUR, kao i povezivanje radnog staža za njih 81.

Ta fabrika otvorena je na Cetinju 1961. godine, ali je 4. marta 1996. u njoj otvoren stečajni postupak koji je okončan 14. juna 2001. godine, bez isplate svih potraživanja radnicima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Jovović: Predstojeća sezona bi trebalo da nadmaši prethodnu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstojeća ljetnja turistička sezona bi, prema bukingu i rezervacijama hotelskih kapaciteta,...

Sjutra je Vaskrs

Dalas u polufinalu