fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrirodna bogatstva pljevaljskog kraja da nađu kredibilne investitore

Prirodna bogatstva pljevaljskog kraja da nađu kredibilne investitore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Država se mora bolje angažovati da prirodna bogatstva pljevaljskog kraja nađu kredibilne investitore, koji će otvoriti dobro plaćena radna mjesta, a istovremeno adekvatnije trasirati bolju saobraćajnu povezanost Pljevalja sa ostatkom zemlje i regionom, ocijenio je crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

„Toplifikacija i ekološka rekonstrukcija Termoelektrane moraju konačno prerasti iz riječi u vidljiva djela, a dobro upravljanje u Pljevljima mora postati svjetionik u bolje sjutra“, naveo je Milatović u čestitki povodom Dana Opštine Pljevlja.

Milatović je, kako je saopšteno iz Služba za informisanje predsjednika, čestitke uputio predsjedniku Opštine Dariu Vranešu, predsjednici Skupštine Opštine Jovani Tošić, odbornicama i svim građanima tog grada.

“Ovo je dan kada se podsjećamo na oslobođenje Pljevalja u Drugom svjetskom ratu i žrtvu koju je tom prilikom snosio cijeli pljevaljski kraj u nastojanju da se oslobodi od stranog okupatora. Pljevlja su danas primjer za vrijednosti multietničkog i multikonfesionalnog sklada koje se reflektuju u harmoničnom građanskom suživotu“, rekao je Milatović.

Poštujući tradiciju i uvažavajući razlike, građani Pljevalja, kako je naveo, njeguju vrijednosti po kojima se prepoznaje cijela Crna Gora.

„Obilježavanje Dana Opštine zato predstavlja dobru priliku da pokažemo zajedničku opredijeljenost da sačuvamo građanski i antifašistički karakter Pljevalja, poboljšamo standard građana i unaprijedimo životnu sredinu. Vjerujem da je prošlo vrijeme ekonomske devastacije i raseljavanja u Pljevljima, a da je došlo vrijeme da se u Pljevljima bolje i pravednije živi“, poručio je Milatović.

On je rekao da će se, kao predsjednik Crne Gore, zalagati za ispravljanje nepravdi i za dinamičniji i brži razvoj Pljevalja.

„Biću snažan zagovornik unaprijeđenja životne sredine u pljevaljskom kraju, te prava na čist vazduh i vodu građana i građanki Pljevalja“, zaključuje se u čestitki Milatovića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...