fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrinudno naplatili od Montecarga 173,13 hiljada

Prinudno naplatili od Montecarga 173,13 hiljada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Željeznička infrastruktura (ŽICG) prinudno je, preko sudskog izvršitelja, naplatila prošle sedmice od preduzeća Montecargo 173,13 hiljada EUR po osnovu dugovanja.

Od ukupne sume koju je ŽICG skinula Montecargu 161,79 hiljada EUR je bilo namijenjeno za rješavanje stambenih potreba radnika.

Direktor državnog Montecarga, Muradif Grbović, kazao je Vijestima da je tačna informacija da je, u nedostatku novca na redovnim poslovnim računima, prinudnim putem naplaćen novac sa računa na kojem su bila akumulirana sredstva za rješavanje stambenih potreba zaposlenih.

“Sa tog računa, prinudnim putem je naplaćen iznos od 161,79 hiljada EUR, što će se nadoknaditi prenosom sa redovnih poslovnih računa nakon dogovorene naplate potraživanja od nikšićke firme Uniprom metali”, rekao je Grbović.

Zbog te blokade računa, zaposleni u firmi od kraja prošle sedmice strahovali su da im neće biti uplaćena februarska zarada, ali je Grbović potvrdio Vijestima da je radnicima, ipak, isplaćena ta plata.

“Zahvaljujući dodatnim naporima menadžmenta, isplata zarada zaposlenima za februar ove godine biće obavljena u tačno utvrđenom roku 11. marta”, dodao je Grbović.

Oko novca opredijeljenog za stambene potrebe radnika, menadžment i sindikat radnika Montecarga od kraja prošle godine vode polemiku, koja je okončana na način da se kroz izmjene važećeg pravilnika i menadžerima u narednom periodu dozvoli dodjela novca za ovu namjenu.

Grbović je potvrdio da će ovogodišnji iznos stambenog fonda dopuniti do iznosa od 200 hiljada EUR i taj novac će se, nakon sprovedenog konkursa ove godine, podijeliti samo radnicima koji nijesu stambeno zbrinuti.

 

Najčitanije