fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrilagodili se pandemiji i nastavili aktivnosti bez prekida

Prilagodili se pandemiji i nastavili aktivnosti bez prekida

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Jugopetrol prilagodila se pandemiji i nastavila poslovne aktivnosti bez prekida, saopštio je izvršni direktor tog preduzeća, Antonis Semelides i dodao da im je glavni cilj bio i ostao zaštita zdravlja i dobrobiti zaposlenih i kupaca.

“Ova godina je naročito zahtjevna, budući da je situacija sa novim koronavirusom zasigurno bez presedana i veoma nepredvidiva. Od samog početka smo poštovali i slijedili sve mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela i Instituta za javno zdravlje, ali takođe i naše interne procedure, budući da je naš glavni cilj bio i ostao da uradimo sve što je u našoj mogućnosti da zaštitimo zdravlje i dobrobit, kako zaposlenih u kompaniji, tako i naših kupaca”, rekao je Semelides.

On je u publikaciji Savjeta stranih investitora (SSICG), pod nazivom Podstičemo poslovne prilike, kazao da je od samog početka njihov najvažniji prioritet zdravlje zaposlenih i kupaca, kao i da je bilo potrebno da se nose sa uobičajenim poslovnim aktivnostima, pod tim izuzetno nepovoljnim okolnostima.

“Prilagodili smo se novim okolnostima promjenom prioriteta i modifikovanjem određenih poslovnih procesa, i na taj način uspjeli da nastavimo sa poslovnim aktivnostima i drugim projektima, bez prekida. Sve naše benzinske stanice nastavile su da pružaju usluge kupcima, a projekat rekonstrukcije je takođe nastavljen po planu, sa manjim kašnjenjem”, naveo je Semelides, koji je član odbora direktora SSICG.

On je podsjetio da su otvorili novu EKO benzinsku stanicu u Beranama i najavio da će vrlo brzo otvoriti novu benzinsku stanicu u Podgorici, na jednom od glavnih gradskih bulevara.

“Kao svake godine, realizovali smo različite projekte društvene odgovornosti, donacije i ostvarili nova partnerstva. Naravno, posebnu pažnju smo posvetili potrebama koje su proizašle iz koronakrize, davanjem ciljanih donacija i pružanjem podrške Nacionalnom koordinacionom tijelu i Crvenom krstu”, rekao je Semelides.

Prema njegovim riječima, jako je teško prognozirati za narednu godinu, jer je situacija i dalje jako nestabilna i nepredvidiva.

“Možemo samo da izrazimo nadu da će u narednih nekoliko mjeseci vakcinacija biti dostupna za široku upotrebu i da će biti uspješna, kako bi posljedice pandemije bile manje izražene i kako bi se stvari postepeno vratile u normalu”, dodao je Semelides.

On je neposredno prije izbijanja pandemije proglašen za najuspješnijeg menadžera među velikim preduzećima i akcionarskim društvima.

“Prije svega želio bih da kažem da mi je čast što je ova nagrada dodijeljena upravo meni, u konkurenciji među mnogim uspješnim menadžerima i liderima, i da ona u potpunosti odražava uspjeh kompanije Jugopetrol, svih zaposlenih koji posvećeno rade, mojih kolega, jer mi dijelimo iste ideje i poslovne ciljeve”, saopštio je Semelides.

On je naveo da kada se podijeli znanje, iskustvo i odgovornost, čak i najizazovnije situacije pretvaraju se u prilike iz kojih se može naučiti lekcije i unaprijediti način poslovanja.

“Svakako, u ovim teškim i zahtjevnim okolnostima, posao menadžera je postao izuzetno zahtjevan, ali kroz timski rad, fokus na prioritete i čestu procjenu promjenjivih okolnosti, moguće je postići najbolje rezultate u datim okolnostima”, dodao je Semelides.

On je, odgovarajući na pitanje kako SSICG može pomoći svojim članovima, kazao da Savjet pruža dragocjenu podršku svojim članovima, koji su, naravno, strani investitori koji posluju u Crnoj Gori.

“Savjet predstavlja bogat izvor informacija o raznim važnim pitanjima ključnim za poslovanje, kao što su način funkcionisanja javne uprave, pravni okvir u primjeni, poreski sistem, zakon o radu, kompanijsko pravo, zakon o izgradnji objekata, i mnoga druga pitanja”, naveo je Semelides.

Savjet, kako je zaključio, omogućava svojim članovima da učestvuju na forumima na kojima mogu zajednički raspravljati o pitanjima koja utiču na njihovo poslovanje, i nakon toga ih uputiti državnim institucijama na organizovan, sveobuhvatan i djelotvoran način.

Najčitanije