fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrijestonica i UNDP pokreću online mentorski program

Prijestonica i UNDP pokreću online mentorski program

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Centar za lokalni ekonomski razvoj i EU fondove Prijestonice Cetinje u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) pokreće online savjetodavnu i mentorsku podršku preduzetnicima i onima koji namjeravaju da pokrenu biznis.

Vršilac dužnosti direktora Centra, Miloš Ivanišević, kazao je da je cilj da se polaznici mentorskog programa Centra za lokalni ekonomski razvoj i EU fondove pripreme za poslovne aktivnosti nakon pandemije koronavirusa.

On je objasnio da Prijestonica Cetinje u saradnji sa UNDP, koji djeluje kao agencija Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF), podržava Ministarstvo održivog razvoja i turizma da sprovede projekat Razvoj zelenog biznisa u Crnoj Gori, čiji je cilj promocija biznis inicijativa sa niskim emisijama štetnih gasova i dekarbonizacija crnogorske privrede.

Projekat, kako je naveo, zajednički finansiraju GEF, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Investiciono-razvojni fond (IRF) i Prijestonica Cetinje.

„Uzimajući u obzir trenutnu situaciju u zemlji, a sa namjerom da se pruži podrška preduzetnicima i onima koji imaju namjeru da pokrenu svoj biznis, odlučili smo da dopunimo podršku sa mogućnošću dobijanja savjetodavne i mentorske podrške online”, objansio je Ivanišević.

On je kazao da im je namjera da se iskoristi ovo vrijeme kao polazna tačka i spremno dočekaju mogućnosti i šanse koje će se desiti nakon prolaska aktuelne krize.

Ivanišević je pozvao zainteresovane za online podršku da se prijave na mail [email protected], kako bi dogovorili termin konsultacija. Plan je da se konsultacije obavljaju svakog četvrtka kao dio ustaljenog programa Centra pod nazivom Četvrtak na Cetinju.

„Kako bi dodatno razvili za ‘zelene’ biznise na Cetinju obezbijeđena je savjetodavna i mentorska podrška u četiri oblasti – zakonska regulativa, računovodstveni i administrativni okvir, strateško i finansijsko planiranje, upravljanje i umrežavanje u poslu, razvoj proizvoda, promocija, marketing i umrežavanje i inovacije i nove tehnologije“, zaključio je Ivanišević.

Najčitanije