fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrihvaćen ugovor o najmu broda Budva

Prihvaćen ugovor o najmu broda Budva

Bar, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Barske plovidbe prihvatio je ugovor o najmu i drugog broda – Budva, na period od deset mjeseci do godinu, koji će važiti od 1. februara.

“Novi unajmitelj je, kao što je to bio slučaj i sa brodom Bar, renomirana brodarska kompanija Norden iz Danske”, saopšteno je iz Barske plovdbe.

Iz kompanije su kazali da je visina dogovorenog dnevnog najma za brod Budva skoro ista kao i za brod Bar i pored činjenice da su najamnine na svjetskom pomorskom tržištu, u proteklih nekoliko sedmica, pale oko 30 odsto u odnosu na berzanske iznose iz decembra, kada je zaključen brod Bar sa istom kompanijom na isti vremenski period.

“To je još jedna potvrda kvalitetno dogovorenog budućeg komercijalnog angažovanja naših brodova. Na osnovu toga se očekuje da će Barska plovidba uspjeti da prihoduje dovoljno sredstava, ne samo za izmirenje predstojećih obaveza, već i za vraćanje ranijih dugova prema budžetu Crne Gore, iz kojeg su umjesto naše kompanije izmirivane rate kineskoj banci”, dodaje se u saopštenju.

Kao prvi korak, Barska plovidba je iz sopstvenih sredstava danas realizovala plaćanje rate za kredit prema kineskoj Exim banci u iznosu od 1,91 milion USD, koja dospijeva za plaćanje u petak, a po osnovu kredita uzetog za nabavku brodova Bar i Budva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije