fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrezentacija o sinergetskim efektima Erasmus+ projekata

Prezentacija o sinergetskim efektima Erasmus+ projekata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredna komora (PKCG), u saradnji sa Nacionalnom Erasmus+ kancelarijom, organizovaće sjutra prezentaciju na temu Sinergetski efekti Erasmus+ projekata u cilju bolje saradnje sa privredom.

Iz PKCG je saopšteno da skup ima za cilj da se zainteresovanim predstavnicima privrede predstave projekti koje univerziteti u Crnoj Gori sprovode radi upoznavanja sa benefitima, iskustvima i načinom učešća u ovom programu, kao i mogućnostima za povezivanje i uspostavljanje saradnje sa univerzitetima.

Univerziteti u Crnoj Gori, u okviru programa Erasmus+, sprovode nekoliko projekata: Dualmon, Success, Knowhub, E-viva, Enemlos, Riskman, Dign€st, Bkstone, Viral, Bluewbc, TRANS2W i Rebus, koji su realizovani ili još traje njihova realizacija, a u okviru kojih je moguće uspostaviti saradnju sa privredom i ostvariti sinergetski efekat za obje strane.

“Erasmus+ je program Evropske unije koji daje podršku pojedincima i organizacijama u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta, i pruža mogućnosti za studiranje, obučavanje i sticanje iskustva u inostranstvu”, navodi se u saopštenju.

U oblasti obrazovanja, fokus programa je promovisanje priznavanja i vrednovanja stečenih kvalifikacija u obrazovanju, zatim unapređenje i razvoj visokog obrazovanja u našoj zemlji, otvoreni pristup obrazovanim materijalima i dokumentima, inkluzivnost i međunarodna aktivnost/mobilnost.

“Cilj programa Erasmus+ je da doprinese strategiji Evropa 2020 u oblasti rasta, radnih mjesta, socijalne jednakosti i inkluzije, kao i ciljevima ET2020 – strateškom okviru EU za obrazovanje i obuku. Takođe, Erasmus+ program ima za cilj da promoviše održivi razvoj svojih partnera u oblasti visokog obrazovanja i da doprinese postizanju ciljeva Evropske strategije za mlade”, rekli su iz PKCG.

Erasmus+ program obezbjeđuje mogućnosti za različite organizacije, uključujući univerzitete, organizacije koje se bave obrazovanjem i obukom, think-tank organizacije, istraživačke organizacije i privatna preduzeća.

U okviru događaja biće predstavljen i projekat PRACTing koji se kroz program INVO-HERIC sprovodi na Ekonomskom fakultetu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

ODT Podgorica osnovno državno tužilaštvo, Viši sud, tunel

Tužilaštvo naložilo hapšenje osam policajaca zbog primanja mita

Podgorica, (MINA) - Osnovno državno tužilaštvo naložilo je hapšenje osam policijskih službenika Sektora granične...