fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPregovaraju o novim destinacijama

Pregovaraju o novim destinacijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski aerodromi treba da budu ulazna tačka za turizam i investicije, ocijenio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski i dodao da kompanija već pregovara sa određenim niskobudžetnim i redovnim avio-prevoznicima o novim destinacijama.

“To će biti novi i direktan uticaj na rezultate koje očekujemo u ovoj godini”, kazao je Jandreoski u intervjuu za prvo crnogorsko izdanje jednog od najuticajnijih svjetskih biznis magazina, Forbes.

On je dodao da Aerodromi nastoje da, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama, osnuju ustanovu koja će omogućiti stvaranje visokoprofilnog obrazovnog kadra u vazduhoplovstvu.

Jandreoski je saopštio i da su okosnica kompanije bezbijednost i sigurnost putnika u svakom trenutku.

„Naša vizija određuje aerodrome kao ulaznu kapiju za turizam i ulaganja“, rekao je Jandreoski.

Forbes piše da je Crna Gora, s obzirom na geografsku lokaciju, napristupačnija ako se u nju dolazi avionom, što je siguran znak njenog neminovnog rasta i napretka.

Uprkos do sada neviđenim izazovima koje je nametnula pandemija koronavirusa, Aerodromi Crne Gore su ostvarili rast broja putnika, trasirajući put rastućeg interesovanja za zemlju kao turističku destinaciju.

Obim putničkog saobraćaja je tokom prošle godine dostigao rast od 65 odsto u odnosu na 2019. godinu. Aerodromi Crne Gore sada se pripremaju za oporavak sektora vazduhoplovstva na zdravim osnovama.

Forbes piše da Crna Gora, kao tržište koje bilježi izuzetan rast, nudi niz mogućnosti investitorima i avio-kompanijama koje žele da ostvare svoje prisustvo u regionu.

“Naš cilj nije samo povezivanje sa mogućim čvorištima ili aerodromima, već nastojimo da se izgradimo kao organizacija koja okuplja najbolje poznavaoce oblasti vazduhoplovstva“, dodao je Jandreoski.

Kada je riječ o avijacijskom segmentu poslovanja, Jandreoski je objasnio da kroz usluge koje pružaju nastoje da osnaže saradnju sa avio-kompanijama.

“Za ovu godinu smo planirali brojne investicione aktivnosti, uključujući između ostalog zamjenu postojećih vozila sa dizel-benzinskim pogonom električnim vozilima. Dakle, okrećemo se obnovljivim izvorima enegrije”, rekao je Jandreoski.

On je dodao da je cilj Vlade da stranim investitorima pruži mogućnosti da ulažu u avijaciju.

„Sinergija koja vlada između institucija i vlasti je od ogromnog značaja. Uskoro ćemo imati priliku da u Crnoj Gori dočekamo potencijalne investitore”, zaključio je Jandreoski.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije