fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavnik dijela bivših zaposlenih i pravni zastupnik napustili sastanak

Predstavnik dijela bivših zaposlenih i pravni zastupnik napustili sastanak

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnik dijela bivših zaposlenih Crnogorske komercijalne banke (CKB) i njihov pravni zastupnik napustili su sastanak sa predstavnicima te finansijske kompanije, organizovan povodom dostavljene opomene pred utuženje, nezadovoljni time što ih nije primio predsjednik Upravnog odbora.

Predstavnici CKB-a sastali su se u četvrtak sa pravnim zastupnikom i predstavnikom dijela bivših zaposlenih povodom dostavljene opomene pred utuženje.

Kako su objasnili iz banke, u opomeni pred utuženje dio bivših zaposlenih je naveo da su im navodno povrijeđena prava u vezi sa zaključenjem sporazumnog prestanaka radnog odnosa, pa su predložili organizaciju sastanaka na kojem bi predočili svoje zahtjeve.

“U ime CKB-a, sastanku su prisustvovali član Upravnog odbora, predstavnici višeg rukovodstva i pravni zastupnici banke. Nezadovoljni činjenicom da ih nije primio predsjednik Upravnog odbora, pravni zastupnik i predstavnik dijela bivših zaposlenih napustili su sastanak”, navodi se u saopštenju CKB-a.

Iz banke su poručili da je prilikom zaključivanja sporazuma o prestanku radnog odnosa, CKB ispoštovala sve zakonske procedure, uključujući i one koje su propisane kolektivnim ugovorom.

“Za 103 zaposlena sa kojima je zaključen sporazumni prestanak radnog odnosa, CKB je isplatila otpremnine u ukupnom neto iznosu većem od tri miliona EUR. Tom isplatom obuhvaćene su otpremine i za 18 bivših zaposlenih, u čije ime je dostavljena opomena pred utuženje. Osim isplate otpremnina, bivšim zaposlenima su u potpunosti isplaćena i ostala zakonska sljedovanja, poput neiskorišćenih dana godišnjeg odmora”, tvrde iz banke.

Kako su naveli, prilikom procesa spajanja, nijedan zaposleni nije proglašen tehnološkim viškom.

Svaki prestanak radnog odnosa rezultat je, kako tvrde iz banke, slobodne volje bivših zaposlenih i dogovora o uslovima zaključenja sporazumnog raskida radnog odnosa.

“U sporazumnim raskidima ugovora, potpisanim pred nadležnim notarom, nedvosmisleno je konstatovano da su zaključeni u odsustvu bilo kakve prinude, prijetnje, stvarne i pravne zablude, odnosno da predstavljaju slobodno izraženu volju ugovornih strana”, navodi se u saopštenju.

Iz CKB-a su kazali da su, uprkos svim navedenim činjenicama, pokazali spremnost da u izuzetno kratkom roku organizuju traženi sastanak i omoguće priliku bivšim kolegama da predoče zahtjeve koje nijesu naveli u opomeni.

“Napuštanjem sastanka, pravni zastupnik i predstavnik dijela bivših zaposlenih potvrdili su da nemaju namjeru da navodne probleme riješe mirnim putem”, smatraju u CKB-u.

Predstavnici banke su naveli da su danas uputili i zvanično obavještenje pravnom zastupniku dijela bivših zaposlenih, kojim su ga informisali da je napuštanjem sastanka i izbjegavanjem prilike da se predoče zahtjevi onemogućen nastavak razgovora.

“Sva sporna pitanja u vezi sa ovim slučajem ubuduće će se rješavati pred nadležnim institucijama”, zaključili su iz CKB-a.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ubjedljiv poraz Jadrana u Splitu

Podgorica, (MINA) - Vaterpolisti Jadrana poraženi su večeras u Splitu od Novog Beograda 17:9,...