fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavnici medija iz Srbije u posjeti Crnoj Gori

Predstavnici medija iz Srbije u posjeti Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici renomiranih srbijanskih medija boravili su tokom prethodnih dana u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Srbije, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Riječ je o predstavnicima televizije Pink, novinske agencije Tanjug, dnevnih novina Blic, Politika, Informer, Kurir, Alo, Srpski Telegraf i portala B92 i Bizlife, koji su tokom boravka posjetili Herceg Novi, Budvu i Bar, kako bi se upoznali sa novitetima u turističkoj ponudi za ovu sezonu.

Takođe, bili su gosti City groove festivala u Podgorici i svečanog otvaranja hotela Falkensteiner u Budvi.

„Očekuje se da će ova posjeta rezultirati brojnim pozitivnim člancima o našoj turističkoj destinaciji i doprinijeti dobroj posjeti sa tog tržišta“, navodi se u saopštenju.

Iz NTO-a je saopšteno da su gosti iz Srbije konstantno među najzastupljenjima u Crnoj Gori i prema istražovanjima NTO vjerni su gosti koji se često vraćaju u Crnu Goru.

„U prethodnom periodu, kao i tokom prošle godine bilježimo pozitivne trendove posjeta i noćenja sa ovog tržišta“, dodaje se u saopštenju.

Iz NTO-a su naveli da, s obzirom na to da se tokom prva tri mjeseca bilježi rast dolazaka turista iz Srbije od 44 odsto, odnosno rast broja noćenja od preko deset odsto u poređenju sa uporednim periodom, očekuje se dobra posjećenost i tokom cijele godine.

„Ovu studijsku posjetu organizovali su Ministarstvo održivog razvoja i turizma i NTO, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, a uz podršku lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Herceg Novog, Budve i Bara kao i hotela Hilton Podgorica“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije