fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavljaju ponudu na sajmu u Moskvi 

Predstavljaju ponudu na sajmu u Moskvi 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turistička ponuda Podgorice biće predstavljena na međunarodnom turističkom sajmu MITT 2019 u Moskvi, koji okuplja desetine hiljada posjetilaca i predstavlja idealnu priliku za privlačenje stranih turista, saopšteno je iz Glavnog grada.

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić, kazala je da je sajam, koji je počeo danas, idealna prilika za povezivanje potencijalnih poslovnih partnera.

“Podgorica polako, ali sigurno postaje prepoznatljiva turistička destinacija, kako u Evropi, tako i šire, što potvrđuju podaci Monstata i Turističke organizacije, ali i brojni turisti na ulicama glavnog grada”, navela je Vujačić.

Iz PG Biroa je saopšteno da je Vujačić rekla da su u Glavnom gradu ponosni na činjenicu da, pored povećanja broja dolazaka turista i noćenja, kontinuirano raste trend zadržavanja turista u Podgorici.

“Predstavljanje na ovakvim prestižnim sajmovima, ali i veliki broj manifestacija i događaja koje Glavni grad organizuje, kao i sve više sadržaja koje grad nudi turistima, zasigurno su doprinijeli pozitivnom trendu”, navela je Vujačić.

Direktorica Turističke organizacija Podgorice, Tatjana Popović, kazala je da sajam predstavlja idealnu priliku da se prezentuju potencijali turističke privrede.

“Takođe, manifestacije ovakvog karaktera omogućavaju nama, kao učesnicima, da kroz razne aktivnosti tokom trajanja manifestacije potencijalnim klijentima i partnerima pružimo potpunu informaciju o turističkim proizvodima koje nudimo. Evidentne su pojačane promotivne aktivnosti Turističke organizacije Podgorice, kako u regionu, tako i šire”, saopštila je Popović.

Prema njenim riječima, u kontinuitetu se radi na otvaranju novih smještajnih i kongresnih kapaciteta.

“Podgorica je grad koji nema izraženu sezonalnost i relativno je jednako posjećen tokom cijele godine. Dominantna kategorija su biznis turisti, pa se grad sve više profiliše i razvija kao takva destinacija. Potencijale za razvoj kongresnog turizma prepoznali su i naši hotelijeri, naročito visoke kategorije i svi imaju reprezentativne kongresne kapacitete”, navela je Popović.

Ona zato smatra da će predstavljanje Podgorice na tom sajmu donijeti vrlo konkretne benefite, budući da u strukturi posjeta bilježe, u odnosu na protekli četvorogodišnji period, rast od 30 odsto turista koji dolaze upravo sa tržište Rusije.

Crna Gora na sajmu u Moskvi predstavlja turističku ponudu na štandu površine 110 metara kvadratnih, u okviru kojeg se nalazi i ponuda Podgorice. Prostor se nalazi na atraktivnoj lokaciji u okruženju mediteranskih zemalja.

Ta sajamska manifestacija se organizuje 26. put i ove godine okuplja preko 2,5 hiljada izlagača iz više od 230 destinacija i regiona svijeta. Očekuje se oko 22,8 hiljada profesionalnih posjetilaca iz 80 regija Rusije i 90 drugih zemalja.

Najčitanije