fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPredložili pomoć za MA od 5,5 miliona EUR

Predložili pomoć za MA od 5,5 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Grupa poslanika vladajuće koalicije dostavila je amandman na Predlog zakona o budžetu za narednu godinu, kojim je predviđena nova pomoć za nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlines (MA) od 5,5 miliona EUR.

To je, kako piše Dan, samo jedan od desetak amandmana koji su podneseni na predloženi zakon.

Amandmanu u vezi MA su podnijeli poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Sekulić, Branko Čavor i Nikola Rakočević i Boris Mugoša iz Socijaldemokrata (SD).

“U obrazloženju predloga zakona o budžetu za narednu godinu, u dijelu obrazloženja kod Ministarstva saobraćaja i pomorstva u okviru programa pomorstvo i civilno vazduhoplovstvo, a u okviru izdataka transferi institucijama, pojedincima, nevladinom i javnom sektoru, iznos od 5,5 miliona EUR za MA, u slučaju potrebe za realizacijom obaveza ukoliko budu obezbijeđeni zakonski preduslovi za korišćenje istih”, navodi se u amandmanu.

Oni su u njegovom obrazloženju naveli da je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, kojim rukovodi Osman Nurković, dostavilo 25. decembra inovirani zahtjev Ministarstvu finansija po navedenom pitanju.

Kompanija je prošle godine, prema pisanju Dana, dobila 15 miliona EUR pomoći od države, dok nije poznato da li je i sa koliko novca u ovoj godini država pomagala avio-kompaniju koja ima akumulirani gubitak od preko 70 miliona EUR.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije