fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDanas predlažu novu upravu Plantaža

Danas predlažu novu upravu Plantaža

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada bi danas trebalo da predloži imena šest članova nove uprave Plantaža, pored predstavnika manjinskog akcionara Crnogorske komercijalne banke (CKB), Nikole Perišića, koji je i do sada bio član Odbora direktora te državne kompanije.

Vijesti saznaju da su kandidati za novi sedmočlani Odbor direktora, pored Perišića, Nebojša Vuksanović, Miloš Popović, Marija Nikčević, Darko Rašović, Boris Boričić i Snježana Pavićević.

Skupština akcionara Plantaža zakazana je za sjutra.

Nova uprava, kako piše list, preuzima kompaniju u jednom od njenih najtežih trenutaka, jer se praktično nalazi pred stečajem, sa dugovima od preko 45 miliona EUR.

Sadašnja uprava kompanije procijenila je da joj hitno treba državna pomoć od najmanje pet miliona EUR za isplatu dijela zaostalih zarada i neophodne proljećne radove u vinogradima i voćnjacima kompanije.

Odbor direktora, nakon konstituisanja, treba i da se odredi o sadašnjem izvršnom direktoru, Miroslavu Vukoviću, koji je u oktobru prošle godine zamijenio dugogodišnju direktoricu Vericu Maraš.

Jedna od važnih obaveza nove uprave biće i da ispita rad i odgovornost prethodnih uprava, protiv kojih postoji i nekoliko aktivnih krivičnih prijava.

Najčitanije