fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPraznik rada se obilježava samo kao datum u kalendaru

Praznik rada se obilježava samo kao datum u kalendaru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Međunarodni praznik rada u Crnoj Gori može da se obilježi jedino kao datum u kalendaru internacionalnih praznika, drugačije ne, ocijenili su danas iz Socijalističke narodne partije (SNP).

„Kakve su prilike u Crnoj Gori danas, teško da više za mnoge može da važi ona narodna ‘ko radi, ne boji se gladi’. Prije bi se moglo reći da je više gladnih nego radnih i sitih“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Kako su naveli, iako vlast saopštava da se nezaposlenost smanjuje i da je Crna Gora lider u regionu u svakom smislu, stvarnost je mnogo drugačija.

„Stopa nezaposlenosti je preko 30 odsto, ali se ta cifra javno ne pominje. Naime, zvanični statističari iz Monstata saopštavaju manje cifre jer brojku o stvarnoj zaposlenosti dobijaju na osnovu anketa o radnoj snazi, a ne po standardima koji se koriste u svijetu“, rekli su iz SNP-a.

U SNP-u tvrde da se vlast služi marifetlucima kako bi se zabašurila stvarnost i prikazala nerealna slika.

„Zbog toga se opozicija i bori da se saopštavaju stvarni, a ne fingirani rezultati, kako bi se znalo pravo stanje stvari u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

Iz SNP-a su podsjetili i da vlast saopštava da je u posljednje vrijeme zaposleno preko 15 hiljada ljudi.

„Sudeći po podacima Zavoda za zapošljavanje, tu nešto ne štima. Ispada da onda tih 15 hiljada a i mnogo više, rade na crno“, poručili su iz SNP-a.

Iz SNP-a su saopštili da će nastaviti da se bore za prava radnika koja im po svim zakonima pripadaju.

Najčitanije