fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoznati laureati nagrada PKCG

Poznati laureati nagrada PKCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Laureati prestižnih nagrada Privredne komore (PKCG) za prošlu godinu su kompanije C.G. Control, Donator, Osmi red – D, Put-Gross, start up Flourish i predsjednik Nall grupe, Jovan Lekić.

Odluku o laureatima donio je Odbor za dodjelu nagrada PKCG.

Nagrade Privredne komore su ustanovljene 1969. godine i dodjeljuju se u četiri kategorije – za uspješno poslovanje, društvenu odgovornost, inovativnost i unapređenje menadžmenta.

Nagradu za uspješno poslovanje koja se dodjeljuje preduzetnicima i malim privrednim društvima zavrijedila je firma C.G. Control iz Bara, koja se bavi kontrolisanjem kvaliteta i kvantiteta roba i usluga prilikom izvoza/uvoza u Crnoj Gori i Albaniji.

“Riječ je o tržišnom lideru prepoznatom po evropskim standardima kvaliteta u poslovanju, operativnoj izvrsnosti i profitabilnosti”, navodi se u saopštenju.

U kategoriji Nagrade za uspješno poslovanje srednjim i velikim privrednim društvima, laureat je Donator iz Tuzi. Radi se o kompaniji koja uspješno posluje već više od 30 godina, ima dva lanca maloprodajnih objekata Kids’`Land i OVS Kids, zastupa i distribuira preko 20 vrhunskih svjetskih brendova, a zapošljava više od 300 radnika.

Kompanija Osmi red – D iz Podgorice laureat je Nagrade Privredne komore za uspješno poslovanje u kategoriji kompanija u kojima žene imaju udio u vlasništvu ili ulogu u menadžmentu.

“Kompanijom koja se bavi trgovinom medicinske opreme, farmaceutskih proizvoda, kozmetike i dodataka ishrani, a prepoznata je i po društveno odgovornom poslovanju, rukovodi direktorica Angelina Vuković”, rekli su iz PKCG.

Laureat Nagrade Privredne komore za inovativnost je start up Flourish iz Podgorice. Ovo preduzeće je kreiralo istoimenu aplikaciju koja doprinosi razvijanju emocionalne inteligencije korisnika. Riječ je o personalizovanom, pristupačnom, jednostavnom i podsticajnom rješenju koje mogu koristiti pojedinci i preduzeća, te tako unaprijediti svoje poslovanje.

Nagrada za društvenu odgovornost biće uručena kompaniji Put-Gross iz Bijelog Polja. To je kompanija koja je, osim što postiže zavidne rezultate u trgovini, proizvodnji, te ugostiteljstvu a, prepoznata po brojnim humanitarnim aktivnostima i donacijama, podršci razvoju sporta, stipendiranju studenata, rješavanju stambenih i zdravstvenih pitanja sugrađana i šire.

Lekić je laureat Nagrade za unapređenje menadžmenta. On je, svoje dugogodišnje menadžersko iskustvo usmjerio ka modernizaciji poslovanja, digitalizaciji procesa i decentralizaciji sistema upravljanja, što je rezultiralo kontinuiranim rastom i profitabilnošću svih članica ove grupe sastavljene od četiri kompanije afirmisane u sektorima trgovine i turizma.

Svečano uručenje nagrada biće organizovano krajem novembra u Vili Gorica, u prisustvu predstavnika države, institucija, akademske zajednice i privrede.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije