fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozivaju NVO da dostave komentare

Pozivaju NVO da dostave komentare

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija pozvalo je nevladine organizacije (NVO) i zainteresovana lica da dostave komentare i sugestije na tekst Predloga Zakona o javnim nabavkama.

Iz tog resora su podsjetili da su 10. juna informisali zainteresovanu stručnu javnost da u trajanju od sedam dana sprovode javne konsultacije povodom teksta Predloga Zakona o javnim nabavkama, koji je inoviran u odnosu na verziju povodom koje je sprovođena javna rasprava tokom februara i marta prošle godine, i pozvali zainteresovana lica da dostave sugestije.

Kako su naveli, u međuvremenu su predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Montenegro biznis alijanse, Američke privredne komore u Crnoj Gori dostavili komentare i predloge, dok je određeni broj sugestija stigao i od obveznika primjene zakona.

„Ministarstvo finansija ostaje otvoreno za saradnju po pitanju zakonskog rješenja i još jednom poziva NVO i zainteresovana lica da dostave komentare i sugestije na tekst predloženog zakona“, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz Ministarstva, kao što su i do sada svaku sugestiju razmotrili, bez obzira na to da li je dostavljena u određenom roku, potpuno su otvoreni da svaki dostavljeni stav nevladinog sektora sa posebnom pažnjom sagledaju.

„Ministarstvo finansija poziva dodatno i da po osnovu eventualno dostavljenih stavova nevladinog sektora odrzžimo dodatne razgovore i direktne konsultacije“, ističe se u saopštenju.

Najčitanije