fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan ugovor o ustupanju na korišćenje licence za sistem e-fakture

Potpisan ugovor o ustupanju na korišćenje licence za sistem e-fakture

Podgorica, Beograd, (MINA-BUSINESS) – Ministri finansija Crne Gore i Srbije, Aleksandar Damjanović i Siniša Mali, potpisali su u Beogradu ugovor o ustupanju na korišćenje licence za centralizovane platforme za slanje, prijem, upravljanje i čuvanje e-faktura preduzeća i preduzetnika, na period od tri godine.

To će, kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva finansija, predstavljati osnov za uvođenje tog sistema u Crnoj Gori.

Damjanović je zahvalio resornom kolegi na podršci i prijateljskom odnosu prema Crnoj Gori i istakao da će uvođenje sistema e-faktura radikalno poboljšati ekonomske aktivnosti.

On je saopštio da će to biti svojevrstan doprinos ubrzanju robno-novčanih tokova unutar crnogorske privrede i da će se u dobrom dijelu suzbiti postojeći nivo sive ekonomije i riješiti veliki izazovi koje imaju crnogorske kompanije u dijelu povraćaja poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Mali je prenio spremnost tima koji predvodi da i u dijelu implementacije sistema e-faktura u crnogorski fiskalni sistem, pruži asistenciju Crnoj Gori.

On je istakao da je riječ o važnom reformskom procesu, koji će doprinijeti unapređenju fiskalne stabilnosti Crne Gore.

Sagovornici su konstatovali da Crna Gora i Srbija imaju brojne teme od zajedničkog interesa i konkretne razvojne projekte koji bi, uz obostrano zalaganje, značajno unaprijedili ekonomski ambijent dvije države, snažeći konkurentnost ne samo u regionu, već uzimajući u obzir veliki potencijal, i u ovom dijelu Evrope.

Današnjem potpisivanju sporazuma u Beogradu sa crnogorske strane prisustvovao je i državni sekretar Ilija Vukčević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...