fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan Pravilnik o podršci prilikom rješavanja stambenih pitanja

Potpisan Pravilnik o podršci prilikom rješavanja stambenih pitanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Aerodroma Crne Gore usvojio je Pravilnik o finansijskoj podršci u rješavanju stambenih potreba i za poboljšanje uslova stanovanja zaposlenih.

Iz kompanije je saopšteno da je dokument usklađen sa statutom i kolektivnim ugovorom kompanije uz prethodno pozitivno mišljenje sindikalnih organizacija aerodroma Podgorica i Tivat.

„Pravilnik jasno definiše uslove koji moraju da budu ispunjeni da bi se ostvarilo ovo pravo, od kojih je ključni da zaposleni u kontinuitetu ima najmanje pet godina radnog staža“, navodi se u saopštenju.

Iznos koji će se dodjeljivati kao podrška za rješavanje stambenog pitanja je maksimalno 20 hiljada EUR, dok je iznos za poboljšanje uslova stanovanja najviše do sedam hiljada EUR.

Članovi menadžmenta nemaju pravo da konkurišu za finansijsku podršku po ovom osnovu.

Predsjednica Obora direktora, Jelena Maraš, rekla je da je usvajanje Pravilnika prvi u nizu koraka koje su preduzeli u cilju poboljšanja socijalno-ekonomskog statusa zaposlenih.

„To je rezultat zajedničkih napora reprezentativnih sindikalnih organizacija i organa upravljanja. Vjerujem da smo nadomak usvajanja novog Kolektivnog ugovora koji će dodatno osnažiti prava radnika, ali i zaštiti kompaniju od, do sada, velikih, a izlišnih troškova. Novi KU je logična posljedica, između ostalog, i tekuće rekordne ljetnje sezone na čemu smo zahvalni zaposlenima“, rekla je Maraš.

Ona je navela da su uvjereni da će unapređenje statusa zaposlenih biti dodatna motivacija da usluge koje pružaju putnicima i avio-kompanijama budu na višem nivou.

Izvršni direktor ACG, Roko Tolić, kazao je da svaka uspješna firma rezultate temelji na zadovoljnim radnicima.

„Ovo je korak u tom smjeru. Nije učinjeno ništa epohalno i znam da će biti onih koji će reći da jedna lasta ne čini proljeće, ali je ovo simbolično važan potez. Uskoro slijedi potpisivanje novog Kolektivnog ugovora. Uprava i sindikati su usaglasili mišljenja, a sada čekamo odluku Vlade“, rekao je Tolić.

On je saopštio da je siguran da će ACG ostati jedna od najuspješnijih kompanija u državi.

Predsjednik Sindikalne organizacije Aerodroma Podgorica, Slobodan Martinović, rekao je da očekuje da javni poziv bude objavljen ubrzo jer zaposleni treba da dobiju ono što ih, kako je kazao, sleduje.

„Istovremeno, naš današnji dogovor je model saradnje sindikata i menadžmenta u svim kompanijama. Imamo dobru saradnju sa Tolićem i Maraš i, stoga, vjerujem da ćemo ubrzo potpisati i novi kolektivni ugovor, a sa njim će stići i povećanje plata koje čekamo od 2008. godine“, naveo je Martinović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Lazović objavila spisak za EHF sedmicu

Podgorica, (MINA) - Nova selektorka ženske rukometne reprezentacije Suzana Lazović objavila je danas spisak...