fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisali memorandum o saradnji

Potpisali memorandum o saradnji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Komisije za tržište kapitala i Agencije za nadzor osiguranja (ANO) potpisali su memorandum o saradnji, koji predstavlja još jedan korak u uspješnoj kooperaciji dvije institucije koje kontinuirano rade na očuvanju stabilnosti i unaprijeđenju finansijskog sistema.

Memorandum su potpisali predsjednik Komisije za tržište kapitala Željko Drinčić i predsjednik Savjeta ANO-a Marko Ivanović.

“Memorandum je potpisan u cilju realizacije zajedničkih planova, razmjene svih neophodnih informacija, kao i ostvarivanja saradnje u okviru izrade zakonskih i podzakonskih akata od obostranog interesa”, navodi se u saopštenju.

Očekuje se da će memorandum doprinijeti lakšoj i efikasnijoj komunikaciji između te dvije institucije, te ubrzati procese organizovanja zajedničkih aktivnosti.

Komisija za tržište kapitala i ANO su od 2020. godine članice Nacionalnog komiteta za razvoj finansijske edukacije, što dodatno osnažuje potrebu za kvalitetnom saradnjom.

Shodno tome, predviđeno je da potpisani memorandum olakša i postupke organizovanja aktivnosti iz Programa razvoja finansijske edukacije u Crnoj Gori 2023–2027.

“U prethodnom periodu, prepoznata je zajednička uloga potpisnica u važnim obavezama, kako nacionalnog, tako i međunarodnog karaktera. U skladu sa prethodno navedenim, jedan od ciljeva koji ih povezuje, a koji je predviđen i memorandumom, predstavlja obezbjeđenje zaštite korisnika finansijskih usluga iz domena djelatnosti osiguranja i tržišta kapitala”, dodaje se u saopštenju.

Ovaj korak u budućoj zajedničkoj saradnji prikazuje i tendenciju institucija da razvoj finansijskog sistema bude zasnovan na principima zdrave konkurencije i jednakih uslova poslovanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...