fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotencijali Plužina bitan oslonac privrede Crne Gore

Potencijali Plužina bitan oslonac privrede Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opština Plužine sa svojim pograničnim položajem i hidro, energetskim, šumskim i agrarnim potencijalom, predstavlja bitan oslonac privrede Crne Gore, ocijenio je premijer Dritan Abazović.

On je čestitajući rukovodstvu i građanima Dan Opštine Plužine, kazao da su, naročito u intenziviranju regionalne, prekogranične saradnje naše države, dragocjene preference opštine, čiji su infrastrukturni objekti od kapitalnog značaja za razvoj i ostalih krajeva zemlje.

„Razvoj etno, eko, planinskog i jezerskog turizma, hotelijerstva, te ulaganjem u stočni fond, mala i srednja gazdinstva i održive projekte, koji se ubrzano razvijaju u Plužinama, naročito u privatnom sektoru, sasvim su komplemetarni vizijama i strateškim planovima koje već sprovodi Vlada“, naveo je Abazović u čestitki.

Prema njegovim riječima, cilj je da na ekonomskom planu regionalno ojačamo konekcije koje su u saglasju sa državnim priotitetom – evropske integracije i članstvo u EU.

„Sjećajući se datuma oslobođenja, odajemo dužnu počast svima koji su u borbi za slobodu položili živote, svjesni činjenice da državni i građanski suverenitet i dostojanstvo nemaju cijenu“, zaključio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije