fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPosvećenost unapređenju turizma i zaštiti životne sredine

Posvećenost unapređenju turizma i zaštiti životne sredine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Promocija turizma i privlačenje slovenačkih investitora, posebno na sjeveru Crne Gore koji obiluje prirodnim ljepotama i potencijalima, biće u fokusu rada resornog Ministarstva i Ambasade Slovenije.

Ministar turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera Vladimir Martinović, i ambasadorka Slovenije Bernarda Gradišnik, su na sastanku izrazili spremnost za dalju saradnju i razmjenu iskustava na svim poljima.

Kada je u pitanju turizam i zimska turistička sezona, Gradišnik je istakla da ni u Sloveniji situacija nije idealna, te da se suočavaju sa sličnim izazovima kao i Crna Gora.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Ministarstva, razgovarano o Berzi kongresnog turizma Conventa 2024 u Ljubljani, uz iskazanu punu podršku i zadovoljstvo posjetom crnogorske delegacije na čelu sa resornim ministrom.

“Osvrćući se na važnost Slovenije i njenog iskustva za proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU), Martinović je informisao ambasadorku o napretku u oblasti ekologije i drugim relevantnim pitanjima za zatvaranje ključnog Poglavlja 27”, navodi se u saopštenju.

On je najavio da bi Predlog zakona o upravljanju otpadom uskoro trebalo da se nađe pred poslanicima, te da su na Vladi utvrđenja brojna zakonska rješenja koja će dalje biti upućena parlamentu na usvajanje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije