fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPostoji mogućnost da se sezona spasi

Postoji mogućnost da se sezona spasi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstojeća ljetnja sezona mogla bi biti spašena, što zavisi od procjene epidemiologa, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović i dodao da će turizam pretrpjeti velike gubitke zbog epidemije koronavirusa.

„Turizam će pretrpjeti velike gubitke zbog koronavirusa, a najviše će biti pogođeni hotelijeri. Međutim, postoji mogućnost da sezona bude spašena, ali sve zavisi od procjene epidemiologa“, rekao je Davidović u Jutarnjem programu TVCG.

On smatra da će putovanja sigurno biti drugačija nego ranije, a snažan potencijal mogu biti tržišta regiona.

„Koncept koji bi bio najjednostavniji podrazumijevao bi bilateralnu disciplinu, gdje bi Crna Gora, kao coronafree destinacija, pravila putničke koridore sa zemljama za koje se isto potvrdi da su coronafree destinacije, uz garantovanje procedura putovanja, kako putnici ne bi bili izloženi mogućnosti da se tokom putovanja zaraze“, objasnio je Davidović, prenosi portal RTCG.

On je dodao da postoje i zdravstveni pasoši, kao i da su ministri turizma zemalja EU, na prošlosedmičnom sastanku, ostavili prostor od nekih 30 dana kako bi utvrdili koji model će biti uspostavljen.

„Ono što je sigurno, virus ima svoj ciklus i nadamo se da će on, u najvećem broju zemalja, uskoro biti zaustavljen i da će putovanja s vremenom morati da budu puštena“, poručio je Davidović.

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...