fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPostoje ogromni resursi za konkretnu saradnju

Postoje ogromni resursi za konkretnu saradnju

Bar, (MINA-BUSINESS) – Građani Sjeverne Makedonije prepoznaju Bar kao poželjnu turističku i privrednu destinaciju, ocijenio je sjevernomakedonski ambasador Rami Redžepi na sastanku sa barskim predsjednikom Dušanom Raičevićem, na kojem je konstatovano da postoje ogromni resursi za uspostavljanje konkretne saradnje.

Na sastanku je konstantovano da postoje ogromni resursi za uspostavljanje konkretne međusobne saradnje na polju razmjene robe, plasmana prozvoda i investicija kao i da će obje strane biti tome posvećene u budućnosti.

Raičević je istakao zadovoljstvo zbog prve službene posjete Redžepija Baru čime se nastavlja izuzetno plodotvorna i uspješna saradnje Opštine Bar i Sjeverne Makedonije, naglašavajući zahvalnost ovoj državi i Skoplju za pomoć u izgradnji grada nakon razornog zemljotresa 1979. godine.

On je kazao da su, zahvaljujući tada postavljenim temeljima, dobre veze osnažene bratimljenjem Opštine Bar i makedonskog grada Resena, te uručenjem spomen ploče Vladimiru i Kosari od predsjednika Pendarovskog koja krasi glavni barski trg.

Raičević je upoznao ambasadora sa brojnim potencijalima koje Bar, kao jedna od najbrže rastućih opština u Crnoj Gori, posjeduje u oblastima poljoprivrede, turizma i ekonomije.

U središtu razgovora Raičevića i Redžepija bili su i razmjena iskustava o načinima funkcionisanja lokalnih samouprava i primjeri dobrih praksa u tom segmentu koji mogu doprinijeti unaprijeđenju rada ovih organa kao sistema najbližih građanima.

Redžepi je potvrdio otvorenost i posvećenost ambasade Sjeverne Makedonije jačanju veza i njegovanju dobrih odnosa sa opštinom Bar.

On je kazao da sjevernomakedonski građani prepoznaju Bar kao poželjnu turističku i privrednu destinaciju, te da će se pronalaskom novih oblika saradnja doprinijeti lakšem prevazilaženju svih izazova koji čekaju Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru na evropskom putu, kao jedinoj trasi koja može obezbijediti pun prosperitet i napredak naših zemalja.
(kraj) sam/nar

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije