fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoslanici vladajuće većine odbili skoro cijeli set zakona SDP-a

Poslanici vladajuće većine odbili skoro cijeli set zakona SDP-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanici vladajuće većine odbili su skoro cijeli set socio-ekonomskih zakona koji je predložila Socijaldemokratska partija (SDP), a kojim bi se, kako tvrde njeni predstavnici, značajno pomogli svi građani i crnogorska privreda.

Član Predsjedništva i sekretar Kluba poslanika SDP-a, Mirko Stanić, kazao je da će Skupština, od devet zakona koje su predložili poslanici te partije, raspravljati samo o Predlogu zakona o odlaganju plaćanja kreditnih obaveza korisnika kredita.

“Tim zakonom bi se omogućilo hiljadama građana i kompanija da svoje obaveze odlože na pola godine, kako bi se dala mogućnost da se prekine sa plaćanjem dijela obaveza do pokretanja privrede”, naveo je Stanić u saopštenju.

On je rekao da se u SDP-u nadaju da će taj zakon biti usvojen, kako bi se pomogle hiljade crnogorskih porodica i kompanija koje u tom periodu ne bi plaćale kamate na kredite.

“Ovaj predlog su podržale kolege iz Socijalističke narodne partije (SNP) i svih partija crnogorske opozicije i na tome im se zahvaljujemo”, dodao je Stanić.

On je saopštio da za ostale kolege iz Demokratskog fronta (DF), Demokrata i Građanskog pokreta URA, predlozi za poboljšanje kvaliteta života građana i pomoć privrednicima nijesu zavrijedili podršku, iako su, kako je rekao, redovno glasali za njih dok su bili u opozicionim klupama.

“Nije bilo volje ni da se raspravlja o zakonu kojim bi se pomogla mala i srednja privreda kroz subvencije za troškove fiskalizacije ili predlog garantnih šema za kredite kao mjeru podrške privedi”, poručio je Stanić.

On je podsjetio da je SDP predložila i zakon kojim bi se značajno povećale zarade zaposlenih u zdravstvenom sistemu uz dopunu za zaposlene u Upravi policije, “koji je bio tema koju su gorljivo podržavale sve partije današnje vlasti”.

“Nažalost, zakon o zaradama u javnom sektoru, koji je urađen na osnovu predloga Sindikata doktora medicine nije dobio podršku. Odbijeni su i Rezolucija o zaštiti Aerodroma Crne Gore i izmjena Zakona o Prijestonici, čime se jasno pokazuje što o zaštiti vitalnih državnih interesa misle u vladajućoj većini”, tvrdi Stanić.

On je rekao da će SDP nastaviti da se ozbiljno bavi zakonodavnom aktivnošću, kako bi teme koje se tiču svakodnevnog života građana i pomoći privredi došle u fokus javnosti i time suštinski, a ne populistički i deklarativno, unaprijedili kvalitet života.

Najčitanije